×

Kultur

Utkörning i pandemi

Fotograf: Andi Shamon

Campus:
På första plats hittar vi ”Pizza Hut”, vars ojämförliga smak, kvalité och buffé gör restaurangen till ett himmelsrike för pizzaälskaren . Pizzorna går att beställa i tre olika storlekar, Small, Medium eller Large. Som om detta inte vore nog går det även att modifiera pizzorna efter egen smak, exempelvis är ”cheesy crust” ett hett alternativ för alla ostälskare där ute. Perfekt är Pizza hut att avnjuta tillsammans med en grupp vänner under en filmkväll och kommer hålla dig mätt till dagen efter.

På delad andra plats kommer ”Mama Rosa” och ”Kronoparkens pizzeria”, två lokala alternativ som är snabba på plats med prisvärda portioner. Skillnaden mellan pizzerriorna när det kommer till utkörning är priset. Mama Rosa har inget minsta ordervärde, dock en fast leveransavgift på 29 kr. Detta medans Kronoparkens pizzeria har ett minsta ordervärde på 100 kr men en leveransavgift på endast 20 kr.

På tredje plats hamnar en Värmländsk favorit, nämligen ”Sibylla”. Gatugrillen erbjuder en annan typ av kök än tidigare nämnda pizzerior och är främst kända för att under decennier ha mättat hungriga magar över hela landet med sitt korv och mos. Sibylla kan fungera som en bra smakbrytare när du en dag är sugen på något annat och vill ha känslan av ett motorvägsstopp genom landet. Likt en resa över landet tar dock sibylla 55 minuter på sig att leverera till campus, men som ordspråket lyder, den som väntar på något gott…

Universitetsområdet:
På första plats kommer pizzerian ”Nya Flamingo” som vann pris för bäst i sin stad 2019 och aldrig svikt en hungrig mage. Pizzerians imponerande meny stoltserar med 113 olika pizzor varav 12 av dessa är kebabpizzor (!!!). Samtliga kebabpizzor serveras med nötkött såväl som fläskkarré, samt 68 olika tilläggs-ingridienser som alternativ i deras inbakade pizzor.

På andra plats rekommenderar vi ”Indian Taste”. Som namnet antyder serveras indiska maträtter där det kostar lite mer men även smakar lite mer. Redaktionen rekommenderar deras Lamm tikka masala samt deras vegetariska Alo Gobi med potatis och blomkål, färsk tomat, ingefära och koriander tillagad i currysås. En nackdel kan vara den långa väntetiden som tillkommer då den beräknande leveranstiden kan ta upp till 60 minuter, så beställ i god tid!

Tredje och sista plats tar gamla och trovärdiga ”McDonalds” (Nobelplan). Donken som numera har börjat med utkörning är varje akut hungriga students dröm och du kan snabbt och enkelt klicka in dina favoriter som en BigMac, chili cheese och hotwings.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter