×

Nyheter

Anordnar företagskväll för kvinnliga studenter

Arkivbild från 2015 då Sara Jons, VD på Ljungbergsfonden, lunchföreläste för Tekla-medlemmar. Foto: Arkivbild/Ljungbergsfonden
För att minska avståndet mellan arbetsgivare och studenter anordnar föreningen Tekla på onsdagen en företagskväll med middag.

Under onsdagskvällen får intresserade kvinnliga studenter lära sig mer om Valmet, Technogarden, BAE Systems och CEVT när föreningen Tekla anordnar företagskväll med middag.

– Det är andra gången som vi anordnar en företagskväll. Första gången var för ett och ett halvt år sedan på internationella kvinnodagen då vi fick besök av Volvo, Saab, BillerudKorsnäs, Uddeholm och Prevas, berättar Paula Ackerstierna, föreningen Tekla.

Syftet med företagskvällen är att underlätta för studenter att nätverka med potentiella framtida arbetsgivare och lära känna olika företag.

– Vi vill skapa kontakt mellan företag och studenter under studietiden. Det är jätteviktigt att kunna nätverka studenter sinsemellan, även mellan företag och studenter. Att ha korta föredrag innan en gemensam middag för att evenemanget blir både seriöst och avslappnat. Det ger studenterna möjlighet till en personlig kontakt med företag som man annars kanske inte fått.

Genom att representanter från olika företag presenterar sig själva och företaget är förhoppningen att ge studenterna en inblick i livet efter avslutade studier.

– Med vår företagskväll vill vi att studenterna får en inblick i hur vardagslivet kan se ut efter examen, hur man kan hamna på just den arbetsplatsen, hur det är att jobba i en mansdominerad bransch och hur vägen till nutida position sett ut.

– Vi har i år rekordmånga kvinnliga studenter som anmält sig vilket vi är glada och stolta över.

Föreningen Tekla riktar sig till kvinnliga studenter som läser tekniska och naturvetenskapliga utbildningar vid Karlstads universitet och anordnar varje år flera olika aktiviteter.

– Tekla är ett nätverk för tjejer som läser tekniska och naturvetenskapliga utbildningar på Karlstads universitet som startade 2004 och finansieras av Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond. Som medlem får man bland annat möjlighet att delta på intressanta lunchföreläsningar där Tekla bjuder på lunchen, säger Paula Ackerstierna.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter