×

Nyheter

Ansökan inskickad för att starta tandhygienistutbildning

Foto: Pixabay
Karlstads universitet har skickat in en ansökan till UKÄ om att få examenstillstånd för en ny treårig utbildning till tandhygienist.

Fram till 2014 bedrevs en tvåårig tandhygienistutbildning vid Karlstads universitet men som då kom att läggas ned. Nu har universitetet skickat in en ny ansökan till Universitetskanslersämbetet, UKÄ, om att starta en ny utbildning. Efter att krav för tandhygienistexamen infördes den första januari kommer den nya utbildningen att omfatta 180 högskolepoäng i stället för 120 högskolepoäng och vara tre år långt.

– Det har varit ett intensivt arbete och det känns nu väldigt positivt att vi kommit så här långt. Vi har slutit avtal om praktikplatser med åtta regioner i landet och rekryteringar av personal pågår. Vi kommer inom kort anställa två adjunkter och två lektorer och därefter fler kompetenser och personal ju närmare uppstart man kommer, säger Anita Boström, säger Anita Boström, adjunkt i oral hälsa.

Svar på universitetets ansökan om att examenstillstånd för tandhygienister väntas i slutet av året och en start av ett nytt tandhygienistprogram beräknas tidigast till höstterminen 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter