×

Nyheter

Ansökan öppnar till Hotspot 2025 – projektledaren: ”Alla har stor nytta av erfarenheten”

Foto: Tuva Sandberg

Varje år kan studenter knyta kontakter till arbetslivet i samband med universitets årliga jobbmässa. Rekryteringen inför Hotspot 2025 är igång och projektledaren söker nu studenter som vill hoppa på projektet i höst.

– Vi vill ge studenter ett verkligt projekt att arbeta med under studietiden, säger Erica Jansson, projektledare för Hotspot på Karlstad universitet.

I tjugoåtta år har jobbmässan Hotspot arrangerats för studenterna på universitet i Karlstad. Nu rullar rekryteringen igång inför projektet i februari 2025. Karlstad kommun är med som huvudsponsorer och under förra året närvarade 134 företag på jobbmässan. Mässan har två syften och det första är att studenter vid Karlstad universitet ska få kontakt med arbetslivet.

– Tidigare fanns många små mässor kopplade till programmen på universitet. Tanken var att samla allting och göra en stor mässa istället och sedan har det fortsatt, säger Erica Jansson.

Det andra syftet är att studenter ska få vara med att arbeta med ett projekt. Studenter kan nu ansöka till projektgruppen som är bakom planeringen inför Hotspot. Rekryteringen pågår under hela september och arbetet inom projektgruppen startar i oktober.

Hur mycket tid behöver man lägga ner som student?

– Det beror på vilken roll man har men kanske fem timmar i veckan under starten. Lite längre fram i januari och februari kan man behöva lägga lite mer tid. 

Hon förklarar att projektet under hösten främst innebär planering samtidigt som marknadsföringsgruppen arbetar konstant med marknadsföringen över universitet och på sociala medier.

Alla kan ansöka

Medans arbetsuppgifter i projektgruppen kan passa några studenter mer än andra uppmanar hon alla att ansöka, eftersom det finns någon arbetsroll för alla.

– Oavsett vem man är kan man ansöka för vi behöver olika typer av kompetenser och olika typer av människor, säger hon.

Hon betonar även att erfarenheten som studenter får av att delta i projektet är något som alla kan ha nytta utav oavsett vad de studerar.

– Man får med det här nätverkandet och kontaktytorna som är viktiga i vad man än jobbar med.

Läs mer om rekryteringen här.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter