×

Nyheter

Årets bästa lärare utsedd på glassfesten

Foto: Åsa Engström

Sommaren närmar sig med stormsteg. På tisdagen anordnades årets glassfest utanför universitetets huvudentré för att fira just detta. Under festen utdelades även pris till årets bästa lärare och priset gick till Jenni Koivisto.

Jenni Koivisto som undervisar i risk- och miljöstudier tilldelades priset ”Årets bästa lärare” med motiveringen:

”En lärare som är trygg och stabil. En lärare som ger allt till sina studenter. En lärare som väcker engagemang och intresse hos sina studenter. Som bidrar till det livslånga lärandet bland sina studenter och samtidigt bidrar med kunskap kring ett viktigt ämne.”

Varje år ges utmärkelsen ”Årets bästa lärare” till den lärare som röstats fram av nomineringskommittén som består av studentrepresentanter.

– Vi valde Jenni baserat på nomineringarna, som alla talade om hur engagerad och pedagogisk Jenni är som lärare. Vi valde även att titta ämnets storlek, då vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma lärare från mindre ämnen. Vi ansåg även att Jennis arbete utanför undervisningen är viktigt då hon arbetar med frågor som är samhällsviktiga. Alla dessa aspekter tillsammans gjorde att vi landade i att Jenni var bästa lärare 2022, berättar Josefine Rösth, utbildningspolitiskt ansvarig på studentkåren.

Syftet med priset är att studenter ska få möjlighet att ge uppskattning till de lärare de tycker är bäst på universitetet.
Det är studentkåren och studenternas sätt att ge tillbaka till lärarna för allt arbete de gör för oss, säger Josefine.

En smak av sommaren

Samtidigt som utmärkelsen delades ut pågick årets glassfest. Detta för att fira att läsåret snart är avklarat. Det bjöds på glass från lejonet och björnen och det spelades musik. Kön ringlade sig lång framför glassvagnen, intresset var stort.

Glassen var god, det här var en otroligt bra idé. Hallonsorben var min favorit, säger Filip Perjans som snart är klar med sitt första år på kommunikation och PR programmet.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter