×

Nyheter

Billigaste studentettorna hittas i Karlstad

På campusområdet byggs många nya studentlägenheter just nu. Foto: Denny Jansson

Karlstad har det lägsta priset per kvadratmeter i studentlägenheter av alla landets universitetsstäder.

Det visar en ny kartläggning.

Det är fastighetsbolaget Bjurfors som tillsammans med Valueguard har gjort en kartläggning av lägenhetspriserna i de tio svenska universitetsstäderna.

Kartläggningen visar att snittpriset för en kvadratmeter i en etta uppgår till 26 100 kronor i Karlstad vilket är lägst i landet. Samtidigt har snittpriset ökat med tre procent jämfört med förra året.

Det högsta kvadratmeterpriset hittas i Stockholm där en kvadratmeter i en etta uppgår till 84 300 kronor, en siffra som är oförändrad jämfört med förra året. Det näst dyraste kvadratmeterpriset hittas i Göteborg, där priset uppgår till 58 900 kronor.

Det tredje högsta priset för en kvadratmeter i en etta hittas i Lund där snittpriset uppgår till 51 300 kronor, vilket motsvarar en ökning med fyra procent jämfört med förra året.

Kartläggningen visar samtidigt att den största prisutvecklingen sett över fem år hittas i Göteborg där priset har ökat med 52 procentenheter på fem år. Den näst största prisuppgången hittas i Lund med 50 procent följt av Karlstad på en tredjeplats, där prisuppgången uppgår till 49 procent sett över de senaste fem åren.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter