×

Nyheter

Borås är årets studentstad

Foto: Wikimedia Commons

Orädda för utmaningar, utveckling i fokus och stolthet över studenterna.

Så beskriver Sveriges förenade studentkårer Borås – som i år tilldelas utmärkelsen ”Årets studentstad”.

Utmärkelsen ”Årets studentstad” har årligen delats ut av Sveriges förenade studentkårer, SFS, sedan 1999 och i år är det Borås som kammade hem titeln. Detta för det goda samarbete mellan studentkår, lärosäte och kommun som SFS menar har förbättrat tillvaron för studenter i staden.

– Det som stack ut när juryn gjorde ett platsbesök i Borås är samarbetet i Studentstad Borås och hur det förbättrat tillvaron för studenterna. Studenternas röst hörsammas, dels i arbetet att utveckla utbildningen, dels i arbetet att utveckla Borås som stad. Även näringslivet måste nämnas som en viktig part som förbättrar vardagen och framtiden för dem som studerar här, säger Matilda Strömberg, ordförande för SFS, i ett pressmeddelande.

Borås tilldelas utmärkelsen med följande motivering:

”Den stad som erhåller utmärkelsen Årets Studentstad ska präglas av god samverkan mellan studenter, stad och lärosäte, och det är med stolthet som SFS utser Borås till Årets studentstad 2020/2021.

Utmärkelsen går till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är stolt över sina studenter. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under, och efter sin utbildning.

Borås Stad, Högskolan i Borås, Studentkåren i Borås och Borås Näringsliv bedriver ett strukturerat och kontinuerligt arbete genom sin styrgrupp, Studentstad Borås, och dess tre arbetsgrupper.

Arbetsgrupperna arbetar med olika inriktningar för att skapa förutsättningar för att Borås ska bli en bättre studentstad att leva, bo och verka i. Studenterna har genom studentkåren varit en viktig utgångspunkt i vad som ska diskuteras och prioriteras, vilket gör det tydligt att Borås värdesätter sina studenter.”.

– Det känns väldigt bra förstås. Jag vill dock understryka att det här är en stafett där jag och årets styrelse hade turen att få vara med just när vi fick utmärkelsen, men det goda samarbetet, som är starkt bidragande till att Borås fått utmärkelsen, har pågått under flera år och kommer att fortsätta även i framtiden, så det är många inom studentkåren som är delaktiga i det här, säger John Lindskog, ordförande för studentkåren i Borås

– Förhoppningsvis kommer fler att söka sig till Borås och Högskolan i Borås när de förstår vilka möjligheter som finns här.

Som Karlstads studenttidning berättat tidigare var Karlstad en av de tre städer som varit med i slutfasen av utnämningsprocessen, men där det således är Borås som tar emot utmärkelsen.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter