×

Nyheter, Studentliv

Clear River Racing 2022

Foto: Filip Andersson Foto: Filip Andersson

Att inspirera och testa gränser för unga ingenjörer är syftet med Clear River Racing. Detta reflekteras tydligt i årets presentation av arbetet. I början av juli åker teamet till England för att delta i den internationella tävlingen.


Under releasen den 31 maj började projektledarna Jesper Lindh och Jakob Hayes berätta om hur teamet spenderat hela 20.000 timmar på projektet, och hur de äntligen har de nått mållinjen. Genom en film presenteras de olika grupperna i teamet, där alla gruppledare berättar om vad de har för ansvar i projektet. I teamet kan vi se projektledningsgruppen, Voltage, Chassis, Suspension, Aerodynamik och marknad, och samtliga är lika viktiga.

CRR team 2022 Foto: Filip Andersson

Projektet började tufft när de finansiella medlen inte riktigt räckte. De hade bara 40% av pengarna de egentligen behövde för att kunna delta i tävlingen. De anordnade därför In-dagen som är natur- och teknikvetenskapens jobbmässa. Där visades det stort engagemang och de fick flera sponsorer. För att fortsätta spara pengar togs dessutom beslutet att plocka isär förra årets bil och återanvända delarna. Deras hårda slit lönade sig och den 6 juli åker teamet över till Silverstone race circuit i England för att ställa sin bil mot de andra universiteten.

Årets bil 2022 Foto: Filip Andersson

Clear River Racing är en ideell förening som varje år drivs av ett team ingenjörsstudenter vid Karlstads universitet. Målet med projektet är att designa och bygga en fullt fungerande formelbil för att sedan delta i internationella tävlingar. Dessutom får studenterna nyttig erfarenhet av arbetet.

– Det roligaste med projektet är att få se det hårda arbete man gjort i slutändan, och att få se nya människor. Berättar gruppledaren för Aerodynamik, Pontus Östman Eriksson.  

Projektet är mycket eftertraktat då det ger praktiskt erfarenhet, man knyter kontakter samt har väldigt roligt. Ansökningen för 2023 är redan nu öppen, passa på och skapa ett unikt minne som du kan bära med dig resten av livet.

Anmäl dig här:
https://www.clearriverracing.se/wp/ 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter