×

Nyheter

De kan driva studentkåren nästa läsår – här är årets listor

Foto: Karlstad studentkår

Förenade Föreningar, S-Studenter och Borgerlig Allians. Nu har listorna inför årets kårval släppts. Mellan 17–21 april har alla medlemmar i Karlstad studentkår möjlighet att rösta och avgöra vilka studenter som kommer utgöra kårfullmäktige under kommande läsår.

Valet till kårfullmäktige är ett årligt återkommande event där medlemmar i studentkåren får rösta om vilken lista och representant som ska få ta plats i fullmäktige. En lista är studentkårens svar på ett parti, en grupp studenter som har specifika kärnfrågor man vill att studentkåren ska arbeta med under kommande läsår. Studenter som utgör listorna kandiderar om en plats i kårfullmäktige som i sin tur är det högst beslutande organet i Karlstad studentkår. Kårfullmäktige väljer i sin tur styrelse och presidieposter.

Moa Weber arbetar som kommunikatör på Karlstad studentkår och uppmanar alla att rösta även om listorna inte faller i smaken.

– En blank röst är också en röst. Det är viktigt för studentkåren att veta om det finns ett missnöje, säger Moa.

Årets listor och vad de vill

Källa: Karlstad studentkår

Kårvalet under våren

Mellan den 17–21 april kan du som medlem i Karlstad studentkår rösta på den lista eller person du tycker ska få ta plats i kårfullmäktige. Från den 17 april kommer listorna stå i Gläntan där studenter kan ställa frågor och träffa representanter från respektive lista.

– Det är ett bra tillfälle för studenter att gå och prata med listorna, här får man det fysiska mötet, säger Moa.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter