×

Nyheter

Det här händer i mars

Foto: Karlstads universitet

Ljuset är här och snart ställer vi om till sommartid! Mars månad bjuder inte bara på längre dagar utan även på massa spännande event och deadlines, håll koll med oss.

6 mars – Seminarium om hållbart mode
Celinda Palm från Stockholm Resilience Centre ger sitt perspektiv på det globala modesystemet. Seminariet, som arrangeras av ISK, CRS och Klimatstudenterna, går under titeln ”The Intertwinedness of the Global Fashion System and its Implications for Sustainability”.

Datum och tid: 6 mars kl 13.15 – 15.00
Plats: sal 1B 309

7 mars –  Sista dag för att anmäla lista till årets kårval
Vad med och påverka vilka frågor Karlstad studentkår kommer driva under det kommande läsåret. Under kårvalet röstar kårmedlemmar på såväl på listans kandidater som en hel lista. Vilka av listans kandidater som får ta plats i fullmäktige avgörs i första hand av personröster. Uppdraget i kårfullmäktige går att kombinera med studier.

Anmäl din lista här – Kårval 2023 – Karlstad Studentkår (karlstadstudentkar.se)

8 – 9 mars – KAU-dagarna
KAU-dagarna arrangeras för de som är intresserade av eftergymnasiala studier och Karlstads universitet. Temaföreläsningar, utställare och programpresentationer är några av dagarnas händelser.

Datum och tid: 8 – 9 mars kl 08.30 – 13.30 (anmälan krävs Kaudagarna 2023 | Karlstads universitet)
Plats:
Karlstads universitet

10 mars – Promenad och lunchkorv med studenthälsan
Studenthälsan bjuder på en friluftsdag. Först går man en kortare vandring på ca 5 km. Vid lunch tänds en brasa och det bjuds på korv med vegetariskt alternativ. Frisk luft och trevligt sällskap utlovas.

Datum och tid: 10 mars kl 10.00 – 14.00 (Anmälan senast den 6 mars Frilufsdag | Karlstads universitet (kau.se))

15 mars – sista ansökningsdagen för utbytesstudier inför nästkommande vårtermin
Vill du plugga utomlands vårterminen 2024? Glöm inte sista anmälningsdag och kontakta International Office för hjälp och frågor.
Att studera utomlands | Karlstads universitet (kau.se)

16 mars – Kommunikatörsdagen
Ett av det största studentdrivna eventet bjuder i år på temat ”PR i ständig förändring”. Det kommer vara föreläsare, paneldiskussion och mingel. En heldag i kommunikationens tecken.

Datum och tid: 16 mars kl 08.45 – 16.00
Plats: Aula Magna

30 mars – Anderseminariet i journalistik
I år med temat: Trovärdig journalistik – kritik, utmaningar och strategier för att vinna publikens förtroende. Medverkande kommer bland annat vara de granskande journalisterna Anna Myroniuk, Kyiv Independent och Jo BeckerNew York Times.

Seminariet och paneldiskussionen kommer att hållas på engelska – men publiken är välkomna att ställa frågor på svenska. Lunch och mingel bjuds innan seminariet börjar, från kl 12.00.

Datum och tid: 30 mars kl 13.00-16.30 (Anmälan krävs senast 23 mars, Axaco Air)
Lokal: Andersalen, hus 11

31 mars – Sista ansökan till presidieposterna
Är du intresserad av att utgöra en del av Karlstad studentkårs presidium?
Nu kan du söka tjänsterna som ordförande, utbildningspolitiskt ansvarig, studiesocialt ansvarig och chefredaktör för studenttidningen. Senast den 31 mars.

Ansökan: Presidiet – Karlstad Studentkår (karlstadstudentkar.se)

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter