×

Nyheter

Detta är Kårvalet 2021

Foto: Karlstad Studentkår


På Karlstad Studentkårshemsida hittar du som är medlem en checklista över de punkter som behöver uppfyllas ifall du vill ställa upp med en lista i kårvalet. Röstningen sker på ett enkelt och smidigt sätt genom att klicka sig in på karvalet.se och sedan logga in med samma uppgifter som en använder för att logga in på mecenat. Karlstad Studenttidning har varit i kontakt med Johan Heder som är politisk sekreterare för Karlstad Studentkår.

Vad är Kårvalet?
Kårvalet är ett val där Karlstad Studentkårs medlemmar väljer de som ska representera dem i kårfullmäktige, Karlstad Studentkårs högsta beslutande organ. Studenter har möjligheten att påverka och bidra till studentlivet. 
– Kårfullmäktige beslutar bland annat om vilka som ska sitta i studentkårens styrelse, studentkårens budget och vad studentkåren ska arbeta med under det kommande verksamhetsåret, säger Johan Heder.

Genom att engagera sig i kårfullmäktige får man vara med och bestämma vilken riktning Karlstad Studentkår ska arbeta mot samt även vilka frågor studentkåren ska jobba med och bedriva. Uppdraget består av ungefär ett möte i månaden som äger rum på kvällstid. Uppdraget är även meriterade på CV:et och man kan skapa nya relationer och träffa nya människor.

Varför är kårvalet viktigt?
– Kårvalet är studenternas chans att vara med att påverka vilka som representerar dem i studentkåren och på det sättet påverka vilka frågor och åsikter som studentkåren ska driva, säger Johan Heder.

Varför ska studenter engagera sig?
– Studenter bör kandidera till fullmäktige då det är ett roligt och lärorikt sätt att påverka vardagen för studenterna på Karlstads universitet, säger Johan Heder. 

Viktiga datum:
7 mars: sista datum att anmäla en lista.
22-26 mars: Kårvalet äger rum på universitetet

På Karlstad Studentkårs hemsida finns det mer information om Kårvalet 2021.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter