×

Nyheter

Drivhuset bjuder in studenter till 100 grader Karlstad

Foto: 100 grader Karlstad

Den 11 november hålls 100 grader Karlstad på Karlstad CCC, det årligt återkommande eventet för det värmländska näringslivet. Drivhuset är partner till evenemanget och har dagbiljetter reserverade för drivna studenter som vill träffa sin framtida arbetsgivare.

Karin Vangstad, affärsutvecklare på Drivhuset brinner för samarbetet och kommunikationen mellan företag och studenter.

– Det häftiga med universitetet är bredden, drivna studenter finns på alla program. 100 grader är en dag som är relevant för alla studenter, säger Karin.

100 grader Karlstad beskrivs som en dag för att fira företagsamma människor. Eventet är inte uppbyggd som en klassisk mässa, utan en dag med fokus på roliga händelser, möten, kunskap, inspiration och värdefulla kontakter fördelat över två våningsplan.

– Det är en mötesplats för nya, kanske oväntade möten, inspiration och duktiga människor som gjort fantastiska resor. Lars Wingefors kommer och berättar om sin resa som är jätteinspirerande på alla sätt och vis, säger Karin.

Drivhuset kommer under oktober månad dela ut gratis biljetter till studenter som ser dagen som en intressant möjlighet.

– Vi har fått möjligheten till ett antal dagbiljetter som är reserverade för drivna studenter, vi har fått dessa biljetter för att man som företag vill möta studenterna.

Söker man inte något specifikt kan entreprenörer och företag på plats inspirera.

– Är man student ska man absolut komma och vara med under dagen. Här träffar man antagligen sin framtida arbetsgivare. Det kommer finnas sjukt mycket spännande företag och arbetsgivare att möta. Man ska passa på att vara här, säger Karin.

Karin Vangstad, Drivhuset

Hur går man tillväga om man som student är intresserad av att gå på 100 grader Karlstad?

– Känner man att det skulle vara kul ska man gå till Gläntan och träffa Drivhusets representanter för intresseanmälan. Före oktobers slut kommer man få veta om man fått en biljett, säger Karin.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter