×

Nyheter

Event för it-studenter i centrala Karlstad – arrangörerna: ”Vi är glada att så många kom”

Foto: Julia Jakobsson

Med UX och konsultrollen i fokus anordnades ett studentevent på Consids Karlstadkontor under tisdagen. Studenter inom olika it-program i Karlstad var inbjudna. Eventet bjöd på föreläsningar, mingel och frukost.

Under tisdagen samlades studenter på Consids kontor i Karlstad för ett frukostevent arrangerat av it-företaget. På schemat stod bland annat en föreläsning om UX-design och hur konsultbranschen ser ut, av Consids UX-lead och konsultchef Adam Janäng Smideborn.

Flera it- och programmeringsstudenter från Karlstad med omnejd deltog på eventet. Under de två timmarna bjöds det på frukost och mingel med flera av Consids anställda it-konsulter inom olika områden.

– Det är jättekul att kunna arrangera ett evenemang för studenterna här i Karlstad och Värmland. Det känns viktigt att dela med oss av den kompetens som våra konsulter besitter och ge studenterna ett tillfälle till att knyta kontakter inom it-världen, säger Kajsa Lind, administratör för eventet.

Foto: Julia Jakobsson

Föreläsningens fokus var på varför UX är viktigt, vad en UX:are gör under en arbetsdag och hur man gör en effektkartläggning på bästa sätt.

Consid har tidigare anordnat studentevent på flera av kontoren i Sverige. Under 2022 anställdes även en studentambassadör, Isac Gunnarsson, som studerar it-design på Karlstad universitet.

Isac Gunnarsson såg tillsammans med Kajsa Lind till att få ut informationen om frukosteventet till studenterna i Karlstad.

– Vi är jätteglada över att det kom så många studenter och att eventet blev lyckat, säger Kajsa Lind.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter