×

Nyheter

Högt söktryck inför vårterminen

Foto: Karlstads universitet
Antalet sökande till Karlstads universitet ökar med 3,8 procent inför vårterminen. Socionomprogrammet fortsätter att vara bland de mer populära programmen.

I måndags stängde ansökningen till vårens kurser och program. Inför den kommande vårterminen har 3 861 personer sökt utbildning vid Karlstads universitet, vilket är en ökning med 3,8 procent jämfört med ansökningarna inför årets vårtermin då 3 720 personer sökte.

– Det är glädjande att fler söker till Karlstads universitet i första hand, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet.

Efter ett års uppehåll startar magisterprogrammet i projektledning under den kommande vårterminen, dit 257 personer har sökt i första hand.

– Det känns jättekul att det är så många sökande. Vi startar programmet igen för att många har hört av sig och efterfrågat programmet, säger Henrik Bergman, programledare för masterprogrammet i projektledning.

Liksom förra året fortsätter det att vara högt söktryck till socionomprogrammet dit 245 personer sökt inför vårterminen. Även kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, har högt söktryck med 225 förstahandssökande.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter