×

Nyheter

Flera fall av misshandel på Campus – polisen utesluter inte samband

Foto: Karlstad kommun

En man i 25-årsåldern blev på måndagskvällen misshandlad på Campusområdet i Karlstad – det andra fallet av misshandel på bara några dagar i samma område.

Nu misstänker polisen att de två fallen kan ha koppling till varandra.

Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som polisen fick in en anmälan om ett bråk på Campusområdet där en man i 25-årsåldern ska ha blivit slagen av en annan man.

– En patrull beordrades dit med anledning av att ett gäng ungdomar ska ha varit där och erbjudit narkotika. Innan patrullen hann till platsen fick man information om att en person ska ha blivit misshandlad, berättar Stefan Dangardt, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Han fortsätter:

– Patrullen träffade mannen som hade blivit slagen, men det visade sig att gänget hade försvunnit från platsen. Det finns inga spår eller annat som kan göra att brottet kan klaras upp.

En anmälan om misshandel har upprättats och det fanns på tisdagsmorgonen ingen misstänkt.

Gärningsmannen ska enligt vittnen ha varit mörkklädd och vara i 15-20 årsåldern.

Måndagskvällens misshandel var den andra inom loppet av bara några dagar. Strax innan klockan 23 i lördagskväll misshandlades en person i 20-årsåldern på Campusområdet.

– Det ska ha varit ett helt gäng som gett sig på en kille. En patrull beordrades till platsen och mötte upp anmälaren, men bråket var över när patrullen kom till platsen, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisregion Bergslagen, till Karlstads studenttidning på söndagen.

Och fortsätter:

– Patrullen hittade spår på att det ska ha skett något, men jag kan inte gå in närmare på vad det ska ha varit för spår. Man identifierade en person som man påträffar i området, men man konstaterar att det inte är någon som vill medverka eller samarbeta med polisen.

Gärningsmannen ska enligt polisen vara född i början av 2000-talet. Samtidigt har man signalement på övriga personer som man misstänker har ingått i gruppen.

– Jag får känslan av att det är campusstudenter som är med i detta, men att det är personer utifrån som initierar bråken. Alternativt kan det vara någon som kommer utifrån som har provocerat, säger Stefan Wickberg.

Eftersom de två fallen av misshandel har inträffat i samma område inom loppet av bara några dagar kan det enligt polisen finnas kopplingar mellan fallen.

– Det kan inte uteslutas att det finns ett samband, säger Stefan Dangardt.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter