×

Nyheter

Flera kritiska mot mot fastighetens skick

Foto: Lotta Fallqvist
Flera studenter som bor i liknande fastigheter som den där en loftgång rasade under lördagskvällen menar att kvaliteten på fastigheterna i området är undermålig.

– Vi har bott här sedan i höstas och har klagat typ en gång i veckan sedan dess på att det är ett sånt fuskbygge. Sitter man ute och någon kommer och går så skakar allt så mycket att man tror att det ska rasa, berättar Eline Schön till Sveriges Radio Värmland.

Flera studenter som bor i det aktuella området har under söndagen kontaktat Karlstads studenttidning om liknande problem i fler av av fastigheterna av samma typ som där en loftgång rasade under lördagen. Även tidigare har liknande problem uppmärksammats av Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad.

– På vintern bildas det enormt stora mängder is på insidan av ytterdörren, ibland har det blivit så mycket is att det inte gått att öppna dörren. Dessutom lutar golvet så pass mycket att det känns när man går på det, skriver en läsare som vill vara anonym.

En annan läsare, som också vill vara anonym, skriver att det är ”ett under att det inte hänt fler olyckor” i fastigheterna i det aktuella området.

De aktuella studentbostäderna, på Kvintettgatan och Vintergatan på Campus, ägs av Offentliga hus som 2016 köpte flera fastigheter i den norra delen av Campusområdet.

– Jag vill vänta på utredningen om vad som har hänt, och hur det är med fastigheten, säger Lars Holm, vd för Offentliga hus till Sveriges Radio Värmland.

Holm vill heller inte kommentera att flera boende i de aktuella fastigheterna menar att det är allvarliga brister i fastigheterna.

– Jag måste vänta på utredningen, jag vill inte förekomma polisens arbete och våra förvaltare som är på plats.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter