×

Nyheter

Blandade känslor efter inställt flottrace – studenterna: ”Lite glada att slippa”

Foto: Tuva Sandberg

Två timmar innan flottracet kom information som förändrade dagen. Insparkens årliga flottrace ställdes in under onsdag eftermiddagen. Studenterna på Karlstad universitet reagerade på olika sätt.

— Vi har suttit och bevakat det här hela dagen men efter kontakt med räddningstjänstens dykteam insåg vi att det inte var värt riskerna, säger Jonathan Strömberg, utbildningspolitiskt ansvarig på Karlstad studentkår.

Efter arrangörernas diskussion med länsstyrelsen, kommunen och dykteamet tog studentföreningen KAULAS och Karlstad studentkår beslutet att inte genomföra den tidigare planen för dagen. Vädret, starka strömmar, och vattennivåerna i Klarälven skulle äventyra säkerheten för studenterna. Studentföreningarna visade förståelse för omständigheterna.

– Man kan inte kontrollera vädret och så är det. Säkerheten kommer alltid först när det kommer till sådana här grejer, säger Alexander Ullbin, General för studentförening Linda Carlstad på universitet.

Innan arrangörerna delade informationen på sociala medier kontaktade Karlstad studentkår alla medlemmar privat. Med en fri eftermiddag valde några studentföreningar att arrangera andra aktiviteter medans andra valde extra vila innan kvällens flottracefest på Nöjesfabriken.

– Vi ska ner till stan för att köra karaoke på Sing Sing istället, säger Lisa, General för studentförening KNAS på Karlstad universitet.

Efter att informationen spridits valde flera studentföreningar direkt att slänga flottarna. Naturvetarstudenterna hade andra planer.

– Jag la förslag på att vi ska prova flotten vid Alster för att se om den flyter. Eftersom vi inte riktigt har provat den än, säger Ludvig, fadder för studentförening KNAS.

Flotte av studentföreningen KNAS på campus


Studenterna hade blandade reaktioner

– Vissa var faktiskt lite glada att slippa ut i vädret. Men många som var med och byggde flotten blev väldigt besvikna och även de som skulle paddla. Det var blandade reaktioner, säger Isak Eriksson, general för studentförening Linda Carlstad på universitet.

Enligt studentföreningarna på sociala medier var besvikelse den känslan som dominerade. Något som studentföreningen KNAS också uttrycker till studenttidningen.

– Det var ändå ganska tråkigt för vi la ner ett par timmar för att få det möjligt för nollorna att kunna göra det och så blev det ingenting, säger Ludvig, fadder för studentförening KNAS.

Efterfesten blev däremot inte inställd utan pågår från kväll till efter midnatt.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter