×

Nyheter

Föreningen som vann årets samverkanspris – bäst på att öppna dörrar till näringslivet: ”En riktigt härlig känsla”

Foto: Pär Englund, Fryken Media

Varje år på näringslivsgalan 100 grader Karlstad delas Samverkanspriset ut av Karlstads universitet.

Ett pris som i år tillföll studentföreningen Tekla.

– Det var en riktigt härlig känsla! Vinsten var inte självklar, de andra kanditaterna har genomfört ett otroligt arbete de med, skriver ordförande June Sahlén i ett mejl.

I fredags hölls 100 grader Karlstad på Karlstad CCC. En dag för det värmländska näringslivet där engagemang runt om i Värmland uppmärksammas och belönas.

Karlstads universitets Samverkanspris var ett av priserna som delades ut under dagen. Bland fyra nomineringar återstod till slut en ensam vinnare.

– Vi vann och tog emot universitetets samverkanspris. Ett pris som delas ut årligen till studenter som utmärkt sig genom ett arbete eller projekt tillsammans med ett företag, en organisation eller förening, skriver June Sahlén.

För tjejer och icke-binära

Tekla är en förening för tjejer och icke-binära som studerar tekniska eller naturvetenskapliga utbildningar på universitetet. Syftet med arbetet, berättar June Sahlén, är att skapa gemenskap, kontakter och tillhörighet mellan medlemmar och företag.

Det här har Tekla förverkligat genom bland annat föreläsningar, mingelkvällar och nätverksfrukostar med personer i ledande befattningar i näringslivet.

June Sahlén, ordförande för Tekla.

– Vi anordnar både sociala och företagsevent. De sociala eventen är till för att nätverka, hitta samhörighet och framförallt ha det trevligt, och våra företagsevent är i stället till för att knyta kontakter, få en inblick i branschen samt att lyfta den kompetens som finns på universitetet.

Vad betyder vinsten för Tekla?

– Vi är självklart stolta och glada över att vårt arbete har uppmärksammats. Särskilt när vi bedriver verksamheten vid sidan av våra studier. Det är verkligen ett kvitto på att våra bedrifter uppskattas och är viktiga. Utöver det möjliggör en sådan vinst ännu fler event och samarbeten för våra medlemmar framöver. 

Teklas styrelse. Från vänster: Ebba Carlén Bäckström, Mathilda Nilsson, Selam Mihtsunto, Farah Alahmad Alkhalaf, Ellen Kjellstorp, Marjam Fadel och June Sahlén. 

Varför vann just ni?

– I motiveringen till priset stod det bland annat att vi arbetar för att skapa olika möten mellan studenter och personer i ledande befattningar i näringslivet, vilket jag håller med om. Vi arbetar aktivt för att skapa möjligheter och öppna nya dörrar. Detta sker på olika sätt tillsammans med näringslivet, vilket gynnar båda parter. 

Nu hoppas June Sahlén att Teklas arbete fortsätter i samma riktning, med fler medlemmar och nya samarbeten.

– Dessutom närmar sig ett nytt verksamhetsår och därmed en ny styrelse, vilket jag tror kommer leda till nya tankar och ideér, skriver hon.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter