×

Nyheter

FUM-mötet: Förtroendet för O’Learys kvarstår och samarbetet med Ingesund starkare

Foto: Genrebild

På onsdagseftermiddagen samlades Karlstad Studentkårs ledamöter i kårfullmäktige för att utvärdera och diskutera bland annat insparken. Månadsmötet hölls digitalt denna veckan och utöver utvärderingar presenterades nya rapporter av studentkårens presidium.

– Jag skulle säga att kännedomen om Karlstad universitet och Karlstad Studentkår har blivit större senaste året genom samarbetet Ingesund, säger Hugo Sandberg, musiklärarstudent vid Ingesund och ledamot i kårfullmäktige för Karlstad Studentkår (KS).

Eftersom studentkåren främst har arbetat med det studiesociala denna månad blev det stort fokus på insparken under mötet. I början presenterade studentkårens ordförande sin rapport inför kårfullmäktiges ledamöter. Rapporten berörde allt från campus fester till förnyade avtal med RedLocker.

Studentkårens ordförande Viktor Strömwall tar upp positiva samt negativa synpunkter i förhållande till årets inspark. Studenternas engagemang har varit stort i år och presidiet har sett till att närvara utanför festerna som Karlstad studentkår anordnat i samband med insparken.

– Det har inte varit något strul med kårband och medlemskap när vi varit där eftersom vi har kunnat lösa det på plats. Något som jag tycker kåren kan ta med sig till nästa år, säger Viktor Strömwall, ordförande för Karlstad Studentkår.

Inför planeringen till nästa års flottrace diskuteras alternativa platser att anordna racet ifall Klarälven återigen skulle vara för ström. Säkerheten går före tradition om att vara vid teaterparken menar en ledamot.

– Inre hamn skulle då vara jättebra för det är mindre strömt och väldigt centralt, säger Daniel Vamos, ledamot i kårfullmäktige.

Efter dialog med O’Learys om förflyttningen av flottracefesten till Nöjesfabriken bedömer Karlstad Studentkår att förtroendet ändå finns kvar för O’Learys för framtida fester. Men studentkårens ordförande nämner att lokalen passar bättre för fester där biljetter krävs.

– Då kan vi kontrollera hur många som dyker upp, säger Viktor Strömwall.

”Största pucken är övernattningsmöjligheterna”

Innan mötet stängs av diskuteras framtida planer för att inkludera Ingesunds studenter mer i studentaktiviteterna i Karlstad. På plats i Arvika studerar flera studenter som tillhör Karlstad universitet vid musikhögskolan Ingesund och även om flera ledamöter är överens om att samarbetet har stärkts senaste året är arbetet inte över.

– Jag fick frågor om de eventen som sker i Karlstad och jag skulle säga att den största pucken för att få ingesundarna mer till Karlstad är övernattningsmöjligheterna, säger Viktor Strömwall.

Karlstad Studentkår har varit på plats vid Ingesund vid två tillfällen sedan terminen startades. En gång i samband med infotorget, vilket har samma koncept som smygstarten som anordnades i slutet på augusti i Karlstad. Den andra gången närvarade studentkåren vid Ingesunds egna inspark.

– Vi behöver hitta ett sätt för att tillhandahålla boenden för ingesundstudenterna. Så att de lättare att ta sig till Karlstad för att kunna stanna kvar och åka hem på morgonen. Det har vi diskuterat att det är ett problem, säger Viktor Strömwall.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter