×

Nyheter

Här är kandidaterna som föreslås leda studentkåren

I morgon den 8 maj är det dags för kårfullmäktige.
Ett konstituerande sammanträde där kandidater till studentkårens presidium kommer föreslås och röstas fram. Presidiet innefattar ordförande, utbildningspolitiskt ansvarig och studiesocialt ansvarig. Även chefredaktör för studenttidningen kommer väljas.

Den som är medlem i Karlstad studentkår är välkommen att delta som åhörare på kårfullmäktige, i morgon den 8 maj kl 17.15 i Sjöströmsalen (1B 305).

Här är valberedningens föreslagna kandidater!

Ordförande

Viktor Strömwall, 27 år.

Utbildning: Jag går just nu mitt andra år på Kommunikation och PR-programmet.

Erfarenhet av studentkåren: Jag har tidigare varit ordförande för Inferno, och sitter just nu med i kårhusutskottet som ska ta fram underlag för utformandet av ett kårhus här i Karlstad.

Varför valde du att söka denna tjänst?
Jag trivs fantastiskt bra på KAU, och studentlivet är en stor anledning till att min studietid är så bra som den är. Jag vill kunna ge tillbaka samma upplevelse till fler studenter här på KAU. Samtidigt så kan kåren och studentlivet alltid bli bättre, och jag är övertygad om att ett kårhus kan bidra enormt till det. Kårhuset är en fråga jag verkligen brinner för, och nu när frågan är aktuell vill jag vara med och driva den utvecklingen framåt.

Vad önskar du bidra med i denna position?
Som nämnt ovan vill jag driva frågan om kårhus, men jag vill även hitta möjligheter att involvera fler studenter i studentlivet. Vi har studenter på Ingesund, doktorander och distansstudenter som vi absolut kan göra mer för än vad som görs idag. Utöver det tror jag att min kompetens inom internkommunikation kan vara till stor nytta för kåren, då det är en ganska invecklad organisation med flera olika avdelningar som samarbetar.

Foto: Privat
Studiesocialt ansvarig

Luna Abazid, 21 år.

Utbildning: Media och kommunikation: Digitala Medier och analys (jag har läst på socionomprogrammet också men bytte spår efter ungefär ett år).

Erfarenhet av studentkåren: Jag har varit medlem hos studentkåren sen jag började på universitetet under våren 2022, och har alltid deltagit på evenemang som kåren arrangerar! Mina favoriter är valborg och insparksfesterna. Jag tycker att kåren är en viktig del av studentlivet och studenthälsan och att det finns mycket potential till att bli ännu bättre och lockande för nya samt befintliga studenter. Som sexmästare i Spex (socionomernas förening) har jag också haft viss kontakt med kåren.

Varför valde du att söka denna tjänst?
Jag har alltid tyckt att det är ett av de viktigaste momenten i alla sammanhang är just det sociala. Det kan göra allt roligare eller sämre. Som sexmästare i Spex tyckte jag att det var otroligt roligt att arrangera evenemang, samarbeta med andra föreningar och se till att alla känner sig välkomna. Jag trivdes i rollen som sexmästare så när jag avgick från tjänsten läste jag en kurs på event management på KAU. Studiesociala frågor är något jag brinner för, framförallt aspekten med att inkludera och välkomna alla.

Vad önskar du bidra med i denna position?
En viktig del jag vill trycka på är att se till att inkludera alla och ha fler moment där alla kan vara med och delta. Jag ser också en stor möjlighet för kåren att utvecklas när det kommer till jämställdhet och inkludering i samband med evenemang, såsom att ta hänsyn till klass- och språkskillnader. Jag har upplevt att det är lite brist på evenemang där alkohol inte är det viktigaste aktiviteten. Som nykterist är jag mån om att bevara och utöka alla roliga moment under kårens evenemang, men har utöver det en förhoppning om att kunna utforska möjligheten att samarbeta med andra företag som kan sponsra med läsk, energidricka eller andra alternativ i stället för alkohol! Kåren är en fantastisk organisation med mycket resurser att främja social sammanhållning bland oss studenter. Självklart vill jag bidra till att alla ska kunna ta nytta av det som kåren har att erbjuda!

Foto: Privat
Chefredaktör

Tuva Sandberg, 20 år.

Utbildning: Första året på Kommunikation och PR-programmet.

Erfarenhet av studentkåren:
Ingen stor erfarenhet utöver att ha varit en av studenttidningens skribenter under denna  höst- och vårterminen. Jag har deltagit lite i valborgsfirandet som kåren varit med och anordnat men annars är jag inte aktiv i någon skolpolitik som kårmedlem.

Varför valde du att söka denna tjänst?
Innan jag började Kommunikation och PR-programmet var jag väldigt osäker. Inte bara på min utbildning utan osäker i mig själv och min kompetens. När jag väl hoppade av sjuksköterskeprogrammet och blev antagen till min drömutbildning var osäkerheten kvar. Jag insåg att bekvämligheten av att vara i bakgrunden skulle hindra mina mål inom arbetslivet efter examen. Mitt mål med universitetet blev nu utöver plugget att våga ta mer plats och inte välja tryggheten framför karriärdrömmarna. Eftersom jag varit intresserad av journalistik såg jag studenttidningen som en perfekt utmaning. Efter några lärorika månader i redaktionen söker jag nu till chefredaktör för att få testa på alla andra roliga saker som finns att göra utöver skrivandet. 

Vad önskar du bidra med i denna position?
Min förhoppning är att bygga vidare på arbetet den tidigare chefredaktören gjort. Eftersom hon varit en stor förebild och mentor i allt arbete jag gjort för tidningen. Jag kommer se till att tidningen växer ännu mer och expandera materialet i våra sociala kanaler. Mitt största arbete ligger på att få en större redaktion och se till att de håller sig engagerade och peppade i vårt arbete inom tidningen.Foto: Privat

Toppnyheter