×

Nyheter

Hur mycket information tog du del av inför valet?

I september var det val till riksdag, kommun och landsting. Karlstads studenttidning har frågat fyra studenter om de röstade, hur mycket information de tog del av inför valet och när de bestämde sig för vad de skulle rösta på.
Karin Berglund, psykologprogrammet:

– Jag röstade och tog del av lagom mycket information, så mycket information som jag kände att jag orkade att ta in. Jag gjorde några valkompasser för att se om det stämde överens vad jag trodde att jag skulle rösta på. Jag bestämde mig definitivt på valdagen, men visste på ett ungefär en månad innan valet.

Foto:
Oscar Walldén, kommunikation och PR

– Ja, jag röstade och följde debatten inför valet ganska bra, så gott som det gick under terminsstarten. Jag bestämde mig ganska sent, bara några dagar innan och vägde mellan några olika alternativ. Det slutliga beslutet tog jag någon dag innan valet.

Foto:
Jean De Dieu Irakiza, politices kandidatprogram:

– Jag röstade i valet och tog del av ganska mycket information inför valet eftersom jag själv är intresserad av politik. Jag hängde med en hel del, läste mycket och följde många debatter i tv. Jag bestämde mig tidigt innan valet, en dryg månad innan valet.

Foto:
Sofia Larson, ämneslärarprogrammet:

– Ja, jag röstade i valet men tog inte del av så mycket information, jag önskar att jag hade tagit del av mer. Jag bestämde mig snabbt inpå valet och gick efter partiernas ideologi för att bestämma mig.

Foto:

Toppnyheter