×

Nyheter

Kårfullmäktige – en värdefull erfarenhet

Vidar Ericson, ledamot i kårfullmäktige. Foto: Åsa Engström

Kårvalet sker mellan den 18-22 april där bland annat 29 nya ledamöter till kårfullmäktige ska röstas fram. Vidar Ericson är en dem som snart lämnar sin plats som ledamot.

– Det har varit viktigt att få vara med och ha inflytande över de stora sakerna som hjälper oss som läser på Karlstads universitet.

Kårfullmäktige är studentkårens högst beslutande organ som är ansvariga för vad kåren ska ha för verksamhet. Målet är att erbjuda studenter på Karlstads universitet en så god studietid som möjligt. Under kårvalet röstas positionerna inom kåren demokratiskt fram och kårfullmäktige utser studentkårens styrelse, väljer studentrepresentanter, utskott och chefredaktör till studenttidningen.

Vidar Ericson studerar sista året på lärarprogrammet och är en av de 29 ledamöter i kårfullmäktige. Platsen fick han genom att kandidera i kårvalet som listledare för sin programförenings lista, läsklistan.

Frågor de drivit under verksamhetsåret har bland annat varit kring insparken och fått hjälp av kåren att driva ett projekt i frågan om att utveckla ämnesdidaktiken. De har även drivit frågan kring den verksamhetsförlagda utbildningens (VFU) regelverk.

Att engagera sig inom kårfullmäktige leder till värdefulla erfarenheter.

– Kårfullmäktige styrs på ett sätt som väldigt många andra offentliga instanser och företag gör. Det är värdefullt i arbetslivet sen. Inte minst lär man sig att samarbeta med andra människor och komma fram till saker ihop, det är ofta lättare sagt än gjort, berättar Vidar.  

Som medlem i studentkåren har du möjlighet att rösta i kårvalet som sker mellan den 18-22 april. Här har du möjlighet att påverka vilka frågor studentkåren ska driva under kommande verksamhetsår.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter