×

Nyheter

Karlstadsforskare deltar i europeiskt forskningsprojekt

Foto: Pixabay
Karlstads universitet deltar som det enda svenska lärosäte i det europeiska forskningsprojektet CyverSec4Europe. Syftet med projektet är att höja kompetensen inom cybersäkerhet i Europa.

Projektet CyberSec4Europe ska samordna och skapa en arena för expertis om cybersäkerhet. Målet är att stärka de europeiska ländernas cybersäkerhetskapacitet och forskningen om cybersäkerhet för att möta framtidens utmaningar inom cybersäkerhet.

– Vi har en stark profil inom säkerhet och identitetsskyddande tekniker. Att vi blivit utvalda ser vi som ytterligare ett bevis på att vår forskning håller högsta kvalitet, säger Simone Fischer-Hübner, professor i datavetenskap vid Karlstads universitet.

Forskarna vid Karlstads universitet, som är de enda svenska deltagarna i projektet, ska ansvara för att utveckla onlinekurser i cybersäkerheten.

– Vi erbjuder flera MOOCs på Karlstads universitetet i dag och de är väldigt populära. Det finns många fördelar med den här typen av utbildning som passar det här projektet bra, en av dem är att deltagarna läser på distans och själva kan välja studietakt, fortsätter Simone Fischer-Hübner.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter