×

Nyheter

Lång väntan i Gläntan när mikrovågsugnar saknas

Sex mikrovågsugnar i Gläntan är trasiga sedan en tid tillbaka.
Foto: Åsa Engström

Terminen har just startat och Gläntan fylls igen med studenter som vill äta sin lunch. Under en tid har däremot ett antal mikrovågsugnar varit trasiga och bortplockade, att värma sin mat innebär ofta en lång väntan. Vaktmästeriet är ansvariga att ersätta dessa.

Artikeln är uppdaterad.

Vid lunchtid klockan 12 trängs många studenter med sina matlådor framför Gläntans mikrovågsugnar. Tre av dem saknas efter att ha gått sönder sedan en tid tillbaka. Enheten för Lokaler och Service ansvarar för vitvarorna i alla studentpentryn.

– Så snart vi får kännedom om att någon mikrovågsugn är trasig så byter vi ut den, säger Bo Jonsson, enhetschef på enheten för Lokaler och Service.

När kan de saknade och trasiga väntas ersättas i Gläntan?

– Jag ber vaktmästeriet titta över vilka som är trasiga och byta ut dessa. Om vi har på lager så kan det ske i eftermiddag, annars så fort vi får leverans vilket brukar ta två till tre arbetsdagar, säger Bo.

Vidare uppmanar Bo Jonsson den som upptäcker en trasig mikrovågsugn att anmäla detta till vaktmästeriet som har sin mottagning i 1A 352 i närheten av Lagerlöfsalen.

– Jag har beställt nya mikros och vi får dom på tisdag 24/1, säger Victor på teknisk service.

Alternativa lunchplatser

Du kan värma din mat på andra ställen än i Gläntan. Totalt finns det åtta studentpentrys fördelat över de olika huskropparna på Karlstads universitet. Appen MazeMap guidar dig rätt.

I appen mazemap kan du se var alla studentpentryn på universitetet finns.
Källa: Appen MazeMap. Här kan du se var alla studentpentryn på universitetet finns.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter