×

Nyheter, Studentliv

LISTA: Här är second hand-butikerna i Karlstad som erbjuder studentrabatt

Foto: Canva

På lördag, den 28 oktober, anordnar Karlstads kommun en second hand-runda.

Butiker i Karlstad som delvis eller enbart säljer second hand-varor har under dagen öppet för att inspirera till en hållbar konsumtion, varav en del som erbjuder studentrabatt.

Sedan fem år tillbaka har Miljöförvaltningen i Karlstads kommun anordnat Second hand-rundan.

I år är det 37 butiker som deltar, och syftet är att uppmuntra till en hållbar livsstil och att lyfta fram Karlstads second hand-utbud.

Bland dessa butiker finns det några, som utöver erbjudanden för den specifika dagen, tillhandahåller rabatter och erbjudanden för studenter året runt vid uppvisande av giltig studentlegitimation.

Studenttidningen har sammanställt dessa i en lista nedan:

Gengåvan Second Hand

Gengåvan Second Hand ligger i Våxnäs industriområde och har öppet tisdagar, onsdagar, torsdagar samt lördagar. Det är en ideell organisation där allt överskott går till olika bistånd. Sortimentet är brett och inkluderar allt från kläder och smycken till böcker och elektronik. 

Gengåvan erbjuder 3 för 2 på allt i butiken för studenter.

Östpendeln

I Våxnäs industriområde ligger Östpendeln Second Hand, en ideell hjälporganisation som har öppet måndag till torsdag samt lördagar. Utbudet i butiken består av allt från porslin till kläder och skor. 

Östpendeln erbjuder studenter 20% rabatt på hela sortimentet. 

Myrorna

Myrorna är Sveriges äldsta butikskedja för second hand och finns i många av Sveriges studentstäder. Myrorna i Karlstad ligger i Våxnäs industriområde och har öppet alla dagar i veckan. 

Myrorna tillhandahåller 10% studentrabatt på hela sortimentet.

Rekoroben

I Karlstads stadskärna ligger hyrgarderoben och second hand-butiken Rekoben. Hyrgarderob innebär att man kan gå dit och hyra kläder istället för att köpa. 

Eftersom butikens öppettider varierar kan man gå in på @rekoben på Instagram för att veta exakta tider. I butiken hittar man utvalda och handplockade kläder, skor och accessoarer. Vid inlämning av egna kläder och artiklar erbjuder Rekoben värdecheckar på 50% av försäljningspriset, som kan användas på deras webbshop eller i butiken. 

För studenter erbjuder Rekoben även 20% på hela sortimentet.

Läs mer: karlstad.se

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter