×

Nyheter

Lunchtestet: Här finns bästa lunchmaten på stan

Vi har alla haft en redig shoppingdag och insett att magen kurrar. Karlstads studenttidning har testat restaurangerna i Mitt i City samt på Bergvik för att hitta bästa lunchstället för att mätta hungriga shoppare.
Miró - Mitt i City

Västkustpajen vara katastrofalt äcklig. Jag vet inte om det var laxen, räkorna, osten, kronärtskockan eller pajdegen, men den smakade så illa att undertecknade nästan fick kväljningar och var tvungen att bära bort maten för att den luktade så illa. Kycklingcurryn var inte heller något att hurra för. Kycklingen var torr och hade en tråkig smak. Riset var smaklöst och överkokt (hur lyckas man överkoka ris?). Men jag får väl ge den lite cred ändå, det var trots allt den som räddade mig från den vedervärdiga pajen. Jag tänker att den pajen skulle kunna användas för någon form av tortyr.

Pris: 69 kr/89 kr

Testade maträtter: Västkustpaj och kycklingcurry med ris.

Betyg: 0/5

Foto: Denny Jansson
Wok Kitchen - Mitt i City

Vårrullarna var ganska bra, krispiga men ändå något degiga och smaklösa. Sweetchili-såsen som hörde till var kanonbra.

Kombon bestod av både biff och kyckling. Broccolin var mosig, köttet var inte så gott, kycklingen var torr och nudlarna var tråkiga. Ja, jag har ingen bättre beskrivning än så, ät där så förstår du vad jag menar. Dessutom var riset ganska smaklöst, jag tror att de glömde saltet och smaklökarna den här dagen, det var dock inget fel på fantasin. En kombo med biff och kyckling liksom. Den skulle ju vara stark också, HAHA!

Pris: 75 kr/85 kr

Testade maträtter: Vegetariska vårrullar samt Kombo av biff och kyckling (stark)

Betyg: 2/5

Foto: Lotta Fallqvist
Sushi Yama - Mitt i City

Misosoppan som man fick till var riktigt bra, ett extra plus för att de hade färsk purjolök som man kunde ha till. Minus om man är som jag och inte riktig kan äta rå lök för att den är för stark. Sushin hade kunnat vara bättre, riset var lite torrt, laxen var lite vattnig och avokadon var ganska mosig och oaptitlig. Det var en helt ok sushi, men det bästa var tillbehören. Sjögrässalladen var bra och ingefäran var god.

Sahimin var riktigt dålig. Laxrullarna var delvis bruna och hade skinn kvar, så det gick knappt att tugga, många tandpetare fick sätta sina flisor till efteråt. De skurna bitarna var bättre, men något vattniga (sluta skölja laxen i vatten!). Även gällande den här rätten så var tillbehören bättre. Det kanske vore en idé att bara servera tillbehör?

Bibimbapen var deprimerande dålig. För någon som har bott i Korea och vet hur en bibimbap ska smaka, så var det här ett skämt. Kimchin var dessutom gjord med fel kryddor. Grönsakerna var inte tillagade, köttet smakade som kebab och de serverade rätten med ett kokt ägg som var grönt!

Pris: 92 kr/133 kr/140 kr

Testade maträtter: Yama Combo Original 8-bitar, Sashimi Original 8-bitar samt Bibimbap Yakiniku biff

Betyg: 2/5

Foto: Lotta Fallqvist
Yomo - Mitt i City

Sushin här var helt ok, det var bra smak och konsistens, tyckte dock att utbudet var lite tunt. Det fanns bara fyra sorters sushi, vilket är lite märkligt när man förväntar sig en stor buffé av sushi. Drömmen var krossad. Dock var deras dumplings helt ok men lite tråkiga, och sen kan man undra varför har de pommes frites på en asiatisk buffé? Jag trodde pommes frites var franskt. Det stekta riset var bra, det var gott, kändes som det var bra kvalité och det var lagom tillagat, ja det var stekt helt enkelt. De hade även panko-friterad fisk som var superkrispig och god, men något torr. Även deras friterade kyckling var bra. Ett plus är att kaffe ingår, men minus för att inte läsk ingår. Det här var ett ganska bra ställe som passar många då det fanns ganska mycket att välja emellan.

Pris: 105 kr (vardagar)

Testade maträtter: Asiatisk lunchbuffé

Betyg: 4/5

Foto: Denny Jansson
Cooprestaurangen - Bergvik

Ärtsoppan var ingen direkt höjdare. Jag vet inte om det var för det mulna vädret utanför Bergvik, för ärtsoppan såg inte vidare rolig ut. Smakmässigt var ärtsoppan en ren besvikelse med en mycket märklig konsistens och alldeles för salt smak. De tillhörande pannkakorna var otroligt slemmiga och även de alldeles för salta. Potatisgratängen var desto bättre. En kombination av aptitligt utseende och en smakupplevelse på grund av purjolöken lyfte denna, annars, rätt vardagstråkiga potatisgratäng. Den tillhörande kryddskinkan var väldigt torr, precis som att den fått lite väl mycket värme inför serveringen. Tillsammans med potatisgratängen blev detta alternativ betydligt bättre än den alldeles för salta ärtsoppan och de märkligt slemmiga pannkakorna.

Pris: 85 kr per person

Testade maträtter: Ärtsoppa med pannkakor samt potatisgratäng med purjolök och Cajsa Wargs kryddskinka

Betyg: 2/5

Foto: Denny Jansson
Arizona steakhouse - Bergvik

Vill du testa massor av olika maträtter från olika delar av världen är detta valet för dig. Med allt från potatisgratäng, stekt kyckling, pommes frites till grekiska färsbiffar och kycklingben fanns här något för alla med kurrande mage. Den perfekt tillagade potatisgratängen var en riktig upplevelse, det var längesedan en potatisgratäng i en lunchbuffé kunnat mäta sig med den man gör hemma. Likaså med de grekiska färsbiffarna som var helt utomordentligt goda där såsen blev som grädde på moset. Tråkigt nog var de lökringar och pommes frites som fanns i slutet av buffén oerhört sega och något kalla. Dessa hade nog legat allt för länge under värmelamporna (undrar allt om det var någon värme i dem) eller tillagats något för kort tid i fritösen. Även den stekta kycklingen var något seg, som troligtvis också legat under värmelamporna alldeles för länge. På det hela, ett mycket gott alternativ, men där det gäller att ta mat när den precis blivit tillagad.

Pris: 99 kr per person

Testade maträtter: buffé

Betyg: 4/5

Foto: Denny Jansson
Mamas pizzeria - Bergvik

Med lockelser som mozzarella sticks var det med stor förväntan som denna buffé intogs. Här fanns stora valmöjligheter, med allt från pizza, olika kycklinggrytor, pommes frites, lökringar till stekt filé och kokt potatis. Den kokta potatisen var helt ok, något för salt för min smak. Tillsammans med den fantastiska bearnaise-såsen blev det dock riktigt gott. Pizzan hade allt för tjock botten för att kallas ”vanlig pizza”, men heller inte tillräckligt tjock för att vara amerikansk pan-pizza. Här får man nog börja använda linjal för att kontrollera tjockleken på pizzorna innan de hamnar i buffén. De efterlängtade mozzarella sticksen var superbt friterade och var som pricken över i:et i denna buffé. De stora valmöjligheterna och den höga kvalitén på de olika alternativen gör att jag vill återvända hit med kurrande mage snart igen.

Pris: 99 kr per person

Testade maträtter: buffé

Betyg: 4/5

Foto: Denny Jansson
Chili & Wok - Bergvik

Denna enorma buffé med tiotals olika asiatiska rätter bjuder på flera olika smakupplevelser. Här finns till exempel en kycklinggryta med en varningsskylt om att vara stark, vilket uppfylls med råge. Här finns också stekt ris som var helt perfekt i såväl smak som form. Även om sushialternativen var något klent till antalet, hade dessa rätter både aptitligt utseende och mycket god smak. En personlig favorit var de vegetariska vårrullarna som, till skillnad från flera andra ställen, här hade en perfekt konsistens och en perfekt smak. En favorit för båda recensenterna var den friterade kycklingen som hade en god och ordentligt friterad panering samt en perfekt tillagad kyckling. Här är det helt klart bästa lunchalternativet för dig som är rejält hungrig och som passar både dig som klarar av de starkare rätterna som de lite mindre starka. En personlig favorit!

Pris: 100 kr per person

Testade maträtter: buffé

Betyg: 5/5

Foto: Denny Jansson

Toppnyheter