×

Nyheter

Möt Lotta och Denny – två av våra medarbetare

Chefredaktör Denny Jansson och layoutansvarig Lotta Fallqvist. Foto: Rickard Fallqvist
Vilka är det som arbetar med Karlstads studenttidning? I varje nummer möter du två personer med olika ansvarsområden som ser till att den tidning du håller i handen faktiskt kommer till.

Lotta Fallqvist, layoutansvarig:

Vad pluggar du?
– Jag har precis påbörjat min femte termin på ämneslärarprogrammet. Min ämnen är svenska och engelska, just nu läser jag grammatik och fonologi i engelska språket.

Vad tittar du helst på?
– Jag är tv-serienörd och tittar på massor. Några favoriter är Gilmore girls, Buffy the vampire slayer, Sailor Moon, Doctor Who och Rick and Morty. När det gäller film tittar jag gärna på det mesta med Audrey Hepburn eller filmer gjorda under 90-talet (gärna katastrof-filmer som Independence day och Dante’s Peak).

Vad läser du helst?
– Några favoritböcker är Harry Potter-serien och Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams, annars läser jag gärna klassiker. Just nu läser jag mycket barnböcker för min fyraåring.

Vad äter du helst?
– Chips, popcorn, koreanskt eller potatisgratäng. Allt med potatis är gott! Och pannkakor!

Vad dricker du helst?
– Kaffe!

Denny Jansson, chefredaktör:

Vad pluggar du?
– Påbörjade nyss min femte termin på ämneslärarprogrammet där jag pluggar till gymnasielärare i historia, svenska och svenska som andraspråk. Just i höst läser jag litteraturvetenskap inom svenskaämnet vilket gör att jag har en stor hög av skönlitterära böcker att läsa igenom i höst.

Vad tittar du helst på?
– När jag inte läser gillar jag att ha film–marathon eller att gå på bio. Senaste film–maratonen var Harry Potter, The Hunger Games och Hobbit samt Sagan om Ringen. Dessutom finns det alltid någon B–film på Netflix man kan kolla på.

Vad läser du helst?
– Förutom att läsa alla böcker i litteraturvetenskapen, gillar jag att läsa facklitteratur om politisk historia, vilket jag tycker är otroligt fascinerande.

Vad äter du helst?
– Eftersom jag tycker att det är så oerhört tråkigt att laga mat brukar det ofta bli hamburgare, nudlar eller utemat. Ibland får jag dock ett ryck och försöker mig på, vad för mig är, avancerad maträtter som indisk eller thailändsk mat.

Vad dricker du helst?
– Cola Zero eller Pepsi max är personliga favoriter hemma i kylen. Starkt kaffe eller kaffe med mycket mjölk i ligger också högt upp på listan.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter