×

Nyheter

Ny ägare till 158 studentbostäder

Studentbostäder i Sverige har köpt två fastigheter med studentbostäder i Karlstad, däribland studentbostäderna på Södra Kyrkogatan.

Det rikstäckande bostadsbolaget Studentbostäder i Sverige har köpt fastigheterna Freja 14 på Södra Kyrkogatan samt Hästen 4 på Herrhagen i Karlstad. Totalt rör det sig om 158 studentbostäder och en boarea på 3 438 kvadratmeter.

Det rikstäckande bostadsbolaget Studentbostäder i Sverige har köpt två fastigheter i Karlstad. Den ena fastigheten är Freja 14 på Södra Kyrkogatan och den andra fastigheten är Hästen 4 på Herrhagen.

– Karlstad är en fantastisk stad med ett mycket bra universitet, vilket återspeglas i den stora bostadsbrist som finns för studenter. Det känns därför väldigt kul att vara med och utöka utbudet, säger Rebecka Eidenert, dv på Studentbostäder i Sverige, till Nya Wermlands-Tidningen.

Köpesumman uppgår till 115 miljoner kronor och fastigheterna säljs av Karlstad Invest 1 AS samt Älvstranden i Karlstad AB. Tidigare har studentbostäderna i de två fastigheterna hyrts ut av det kommunala bostadsbolaget Karlstads Bostads AB.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter