×

Nyheter

”Otroligt kul att nå målet för kårvalet”

Malin Sannerstedt är politisk sekreterare på Karlstad Studentkår och projektledare för kårvalet 2019. Foto: Daniel Frisén
Hallå där... Malin Sannerstedt, politisk sekreterare på Karlstad Studentkår och projektledare för kårvalet 2019.

Hur gick årets kårval?
– Det gick fantastiskt bra! Vi valde att göra det lite större i år med fler valstationer än tidigare och en ny grafisk profil och allt har löpt på otroligt bra. Mycket är tack vare alla de personer som valt att ställa upp och jobba ideellt under veckan med mindre uppgifter som har varit viktiga för att genomföra kårvalet, ledamöterna i valnämnden och även som valförrättare. Sedan är det otroligt kul att vi nådde det mål som kårstyrelsen satte upp inför årets kårval om att öka valdeltagande från förra året, något som vi lyckades göra med 2,8 procentenheter.

Hur känns det nu när kårvalsveckan är över?
– Det känns både härligt och tråkigt. Det har varit fantastiskt kul att få planera denna form av ett större projekt, men det blev en intensiv vecka så det är även skönt att nu ha möjlighet att fokusera på andra områden i mitt arbete.

Hur mycket arbete krävdes för att genomföra årets kårval?
– Jag startade med planeringen precis i slutet av januari månad. Till en början handlade det om att kontrollera vad studentkårens stadgar kräver för att kårvalet ska anses korrekt genomfört, för att därifrån ta fram en tidsplan när i tid allt ska ske. Sedan har jag jobbat väldigt nära med studentkårens kommunikatör som har gjort ett fantastiskt jobb med att ta fram en ny grafisk profil för kårvalet och vi har tillsammans arbetat fram en kommunikationsplan. Sedan har det även varit mycket detaljplanering där jag har försökt att tänka proaktivt och täcka upp för alla möjliga saker som kan tänkas att gå fel under ett kårval. Men det var till slut en gedigen planering som gjorde att kårvalsveckan gick så smidigt och att vi lyckades nå de uppsatta målen.

Vad är ditt bästa minne från årets kårvalsvecka?
– Att se det som jag så länge planerat inför komma till liv och bli verklighet. Inte minst att få ha träffat så många fantastiska människor, både de som kandiderade och även alla de som har jobbat under kårvalet och stöttat på annat sätt.

Vad ska du göra nu?
– Nu är det en ny tid framöver där vi framför allt har ett nytt kårfullmäktige som ska ha sitt första sammanträde senare i april. Det är en hel del förberedelser som behöver göras inför detta, bland annat att planera och hålla i en utbildning för de nya ledamöterna.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter