×

Nyheter

Polisbilar utanför Pressbyrån – säkerhetschefen: ”Studenters trygghet är viktigast”

Foto: Rasmus Valfridsson

Under onsdagen påträffades polisbilar utanför Pressbyrån vid universitetet. Personer på väg in i butiken stoppades av två väktare som inte vill kommentera läget.

– Butiken är stängd på grund av en händelse vi inte kan uttala oss om, säger en av väktarna som inte vill utge sitt namn.

Det var strax efter 11-tiden på onsdagsförmiddagen som polisbil och väktare syntes till utanför Pressbyrån. När Studenttidningen var där för att rapportera ville inte Securitas uttala sig om händelsen, utan hänvisade till polisen:

– Ingen får komma in just nu. Vi kan inte uttala oss mer än så.

”Bra att uppmärksammas”

På plats befann sig universitetets säkerhetschef Jan Gambring.

– Nu är det här säkert inte en händelse kopplad till oss, men det är ju ändå nära oss, så det är bra att vi är uppmärksammade på det. Vi ska försöka få information om vad det är som har hänt, säger han.

Har du någon aning om vad det handlar om?

– Nej jag vet inte, och vissa saker lämnar inte polisen ut.

Hur kan studenterna ta del av uppdateringar?

– Om det är något som påverkar våra studenters trygghet och säkerhet informerar vi om det i våra kanaler, naturligtvis. Via hemsidan, kommunikationsavdelningen, och så vidare. Sedan får man följa vanliga medier, både VF och NWT är bra källor. Våra studenters trygghet är ju det som är viktigast.

Säkerhetschef uppdaterar

Strax efter 11:30-tiden hade säkerhetschefen blivit uppdaterad om läget.

– Våra anställda och studenter behöver inte oroa sig, det har ingen koppling till oss på något sätt, utan det är något som har hänt inne på Pressbyrån, säger han.

Rör sig om rån

Vid 12:30-tiden, när Studenttidningen återvände till platsen, var polisbilar och väktare borta, men utanför butiken hade det tillkommit information om avspärrning på dörren.

”Avspärrat jämlikt Rättegångsbalken 27 kap. 15§. Överträdelse medför straffansvar”, stod det på en lapp undertecknad polisen.

”Stängt pga rån”, stod det på en annan handskriven lapp.

Enligt Värmlands Folkblad är det nu bekräftat att det rör sig om ett rån där gärningspersonen hotat personalen med ett tillhygge.

Texten kan komma att uppdateras.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter