×

Campus, Nyheter

Polisen: Kamerabevakning vid campus fortsätter

Foto: Genrebild

Efter ökad brottslighet vid Kronoparken har polismyndigheten valt att bedriva kamerabevakning under en tillfällig period. En polisinsats som ska hindra utvecklandet av brottslighet i stadsdelen. 

Sedan fredagen den 1 mars påbörjade polisen kameraövervakning med hjälp av drönare kring universitet och övriga platser i stadsdelen. Övervakningen beviljades med stöd av 14 d§ kamerabevakningslagen (2018:1200) och beslutet togs efter skjutningarna och rånet som ägt rumunder februari. Ursprungligen förväntades bevakningen ske mellan 1 mars till 7 mars. Förra torsdagen förlängdes perioden med ytterligare 17 dagar, till 24 mars. 

Övervakningen sker dygnet och filmmaterialet kommer användas till utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kommer även användas som bevismaterial vid rättegångar. Beslutet kommer endast påverka allmänna platser och inte inuti privata fastigheter eller andra platser som tolkas som integritetskränkande.

“Känns tryggt”

Studenttidningen frågade studenter och ungdomar på plats vid universitetet vad de anser om det nya beslutet om förlängd kamerabevakning.

– Det är väl bra, det har varit mycket skjutningar på senaste. Jag tycker bara det känns tryggt. Inte alls integritetskränkande, säger Hampus Grundel, 22, student på IT, projektledning och affärssystemprogrammet.

En annan ungdom studerar inte på universitet utan besöker endast campus för att umgås med vänner som studerar där på helgerna. 

– Jag tycker det är svårt att säga ifall de kommer bli skillnad eftersom jag endast promenerar på området ibland. Men jag kommer i alla fall känna mig tryggare, säger en ung kvinna, 21.

Källa: Polisen.se

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter