×

Nyheter

Så många nya studenter välkomnades till vårterminen 2024

Foto: Isabelle Karlsson

Under måndagen var flaggorna hissade när nya studenter trillade in på universitet inför vårterminen. En vårstart som har lockat fler förstahandssökande än tidigare år, menar universitetet.

Det här var antalet nya studenter som närvarade.

I höstas trillade 20 228 ansökningar in till vårterminens olika program och kurser. Även om siffrorna inte skiljde mycket från förgående års sökande till vårterminen, visade universitetet- och högskolerådets (UHR) pressmeddelande att andelen förstahandssökande till universitet ökat med sju procent.

Det är ett begränsat urval av program med terminstart på våren och drygt 350 personer var inbjudna till gårdagens upprop.

– Det är svårt att säga exakt hur många nya studenter som hade sin första dag i går, eftersom det inte är alla som tackat ja till sin antagning som faktiskt registrerar sig på programmet, säger Juval Pruitt, utbildningshandläggare vid Karlstads universitet.

Juval Pruitt berättar att totalt 201 personer registrerat sig fördelat på grundprogrammen sjuksköterskeprogrammet, socionomprogrammet och internationella affärer.

– Mina kollegor som höll i välkomstdagen var nöjda, säger Jonas Brefält, pressekreterare vid Karlstads universitet.

Under dagen delades tygkassar med universitets logga ut, och trapporna dekorerades med ett färgglatt meddelande till de nya studenterna.

Läs mer: www.kau.se

Universitetets välkomsthälsning till de nya studenterna.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter