×

International, Nyheter

Sannas utbytestermin ledde till arbete utomlands

Foto: Privat

Kommunikationsstudenten Sanna Green tog sitt pick och pack och åkte tvärs över jordklotet till Thailand på utbytestermin. Fyra månader flög förbi och även om hon inte hann se allt som hon hade förväntat sig så fick hon vänner för livet, jobb och nya tankar om att arbeta utomlands.  

Just nu befinner sig Sanna fortfarande i Thailand så vi pratar över zoom. Sanna visar sitt lilla hus som ligger i grönska och sin hund ”Ghosti”. Jag frågar Sanna hur det kommer sig att hon valde att åka till just Thailand. Hon svarar att det finns flera anledningar till att hon valde att studera i Thailand, som det varma klimatet, möjligheten att resa och sättet som studierna är uppbyggda.

– Dels så är plugget uppbyggt väldigt annorlunda här och man får schemat innan man väljer kurserna. Att jag kunde välja mitt schema själv gav mig väldigt många möjligheter att kunna resa runt och se landet.

Sanna läser kandidatprogrammet Kommunikation och PR och under sin utbytestermin valde hon att fortsätta plugga kommunikation men även business English, thailändska och nutrition and Health. Hon studerade på Rangsit University som ligger ca 40 minuter utanför Bangkok. Plugget var klart i maj men Sanna valde att stanna i Thailand ett tag. Hon kom då i kontakt med ett svenskägt företag där hon fick jobb. Hon flyttade då vidare till ön Koh Phang där hon nu har varit i 5 månader där hon har både hus och hund.

Sanna fick tillsammans med andra utbytesstudenter spela in en promotion video i Songkran firandet (Thai Nyår) här utanför skolans entre byggnad som har ett tempel framför sig.

– I och med att jag har blivit kvar här så har det fött en hel del andra tankar som att jag kanske inte behöver leva hela livet i Sverige. Om jag vill vara närmare familjen så kanske jag kan bo på andra platser i Europa. Det är väldigt lätt att komma i väg nu efter covid när remote-jobs har blivit mer och mer populärt och fler och fler företag har insett att de inte behöver anställa inom landets gränser. Det har öppnat upp för väldigt mycket möjligheter som gör att man kan resa.

När hon ser tillbaka på sin tid i Thailand så ser hon att allt inte blev precis som förväntat. När Sanna landade i Thailand första gången och åkte genom Bangkok, tänkte hon att hon skulle kunna varenda gata och restaurang i staden. Med facit i hand så blev det inte så. Fyra månader flög förbi och även om hon reste en del så var det inte lika mycket som hon hade förväntat sig. Om hon hade fått ge ett tips till sig själv innan hon hade åkt så är det ”Kör! Det kommer gå bra!”.

This is a news article. Read more about the journalistic work in Karlstads studenttidning here.

Toppnyheter