×

Nyheter

Skadegörelse på Café Selma under helgen – personalen: ”Kan ha varit någon berusad”

Foto: Isabelle Karlsson

Under söndagen möttes personalen på Café Selma av oreda i caféet, efter larm från säkerhetschefen om skadegörelse och inbrottsförsök. En händelse som just nu utreds av polisen.

– Det är ett antal hundra kilo läsk det rör sig om, och sammanlagt tre kylar som är förstörda, säger Christer Thörnqvist, ägare av caféet.

När Studenttidningen anländer till platsen på söndagseftermiddagen är personalen i full gång med att hantera sviterna av det oönskade besöket.

– Säkerhetschefen Jan Gambring berättade i morse att det kommit in samtal från studenter om att en individ betett sig misstänksamt i närområdet runt 19-tiden på lördagskvällen, men mer än så vet vi inte, säger cafébiträde Ryan Thörnqvist.

Christer Thörnqvist flikar in:

– Polisen har varit här och intervjuat vittnen och tagit våra redogörelser, så vi får se hur deras utredning fortskrider. Vi försöker nu återställa tillfälligt, och vi har även beställt nya kylar. Förhoppningsvis ska inte våra kunder märka allt för mycket av det som har hänt.

”Högre säkerhet”

Caféets kökschef Nicos Pogias, som är ett igenkänt ansikte på universitetet, känner sig upprörd över händelsen.

– Det är dumt folk som bara skadar för andra utan att lyckas sno något på riktigt, utan bara orsakar skadegörelse. Det är skadegörelse upp till 75 000 kronor. Förstörda kylskåp och massa förstörd dricka. Nästan hälften av den drickan vi har måste kastas eftersom flaskorna har skakats om.

Nicos Pogias plockar upp efter skadegörelsen.

Nicos Pogias tror säkerheten kan behöva ses över i byggnaden.

– Vi önskar lite högre säkerhet från universitetet. Att vakter som är här på kvällen går ut lite oftare och kollar, till exempel, säger han.

Gärningsmannen är under söndagseftermiddagen ännu inte identifierad, men Nicos Pogias har sina spekulationer:

– Det måste vara en äldre person, för den rörde inte Nocco. Alla ungar dricker ju Nocco. Jag tror också personen var berusad.

Vad skulle du vilja säga till den som orsakat detta?

– Hitta något viktigt att göra i ditt liv.

Texten kan komma att uppdateras.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter