×

Nyheter

Slopade restriktioner – rektorn tar nya beslut

Foto: Unsplash

Efter regeringens beslut om att slopa merparten av restriktionerna, kommer rektorn att ta nya beslut om de nuvarande rekommendationerna på Karlstads universitet. Redan på måndag den 7 februari kommer vi veta mer om vad som gäller. 

I torsdags meddelade Karlstads universitet, via deras Instagram, att rektorn på måndag kommer fatta nya beslut baserat på regeringens dekret. I väntan på detta, ber de nu studenterna att ha tålamod. 

Distansstudier har varit med oss ett tag nu, men nu ser vi ljuset i tunneln, restriktioner släpps, nattklubbarna öppnar och studenterna får äntligen ta del av det riktiga studentlivet. Från och med onsdag bör en återgång till arbete ske successivt enligt regeringen, detsamma gäller till universitet och högskola. 

Allt fler länder öppnar upp från sina nedstängningar och väljer att ta bort sina restriktioner, Sverige är inte ett undantag. Avvecklingen av restriktionerna kommer ske i två steg:

– Den 9 februari påbörjas avvecklingen av restriktionerna, då tas bland annat deltagartak, avstånd mellan sällskap på restauranger, samt krav på vaccinationsbevis bort. 

– Den 1 april kommer resterande restriktioner tas bort eller anpassas efter då rådande smittspridning. 

Vaccination av Covid-19 rekommenderas fortfarande starkt för alla över 12 år och är det viktigaste verktyget för att kunna bekämpa viruset. Vi ska fortsätta tänka på att hålla oss hemma när vi är sjuka och misstänker Covid-19, samt undvika nära kontakt med andra människor. 

Läs mer om vad som gäller på regeringens hemsida:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/02/merparten-av-restriktionerna-mot-covid-19-tas-bort-den-9-februari-2022/

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter