×

Nyheter, Studentliv

Sticklunch med biblioteket: En stund av avkoppling och kreativitet

Foto: Tuva Sandberg

Under torsdagen samlades både personal och studenter i biblioteket för terminens första sticklunch. Där fick deltagarna möjlighet att sticka tillsammans under en paus från studier och jobb. Lunchen arrangerades även i våras men då med ett annat koncept. Denna gång ligger fokuset på att skapa en gemensam mötesplats där både personal och studenter kan umgås och njuta av en kreativ paus i vardagen.

– Att vara kreativ tillsammans med andra gör härliga saker med hjärnan, säger Marie-Louise Eriksson, bibliotekarie.

Sticklunchen äger rum i universitetsbiblioteket och inträffar vid fyra olika tillfällen under höstterminen. Som deltagare erbjuds det möjlighet att låna material på plats men även att ta med ett redan påbörjat projekt. 

På Karlstads universitets webbplats, där sticklunchen presenteras, finns även en länk till en forskningsartikel om stickningens positiva effekter. Vilket är något arrangörerna hoppas även deltagarna på sticklunchen ska få uppleva.

– Vi vet ju att det är ganska stressigt för många med plugg och jobb, så det här är ett sätt att få ett kreativt avbrott, säger Marie-Louise Eriksson, bibliotekarie.

Svårigheterna som uppkommit med planeringen och förberedelserna av sticklunchen har varit att få ihop tider när det ska arrangeras. Arrangörerna upplever att det är svårt att nå ut med information om sticklunchen.

– Det enda som egentligen varit svårt är att hitta tider när alla kan och även att höras i bruset, men det värsta som kan hända är att ingen kommer, säger Sandra, bibliotekarie.

Trots att det är terminens första sticklunch är det en blandning mellan personal och studenter på plats för att delta. En av deltagarna studenttidningen mötte visade upp sitt påbörjade projekt som så småningom ska bli ett gosedjur.

– Just nu håller jag på att virka ett gosedjur som jag ska ge till CSK på barnavdelningen, säger Alex Svensson, praktikant på biblioteket.

Virkning av Alex Svensson som hon visar Karlstad studenttidning under sticklunchen

Nästa sticklunch äger rum den 24 oktober, och både studenter och personal är välkomna att delta utan föranmälan. En av deltagarna från första tillfället kommer vara med även nästa gång och hon kommer fortsätta med sitt projekt inför kommande tillfällen

– Jag tänkte fortsätta delta. Om det bara är en gång i månaden är det väldigt enkelt att lägga in i sin kalender och planera till, så jag tänker att jag ska fortsätta, säger Alex Svensson, praktikant på biblioteket.

Läs mer på kau.se

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter