×

Nyheter

Student stängs av efter trakasserier

En student vid Karlstads universitet stängs av efter att ha trakasserat en annan student. Foto: Denny Jansson
En student vid Karlstads universitet har blivit avstängd efter att ha utsatt en annan student för sexuella trakasserier.

Enligt disciplinnämndens utredning har en manlig student trakasserat en kvinnlig student både verbalt och fysiskt vid upprepade tillfällen under det senaste året.

Den kvinnliga studenten har bland annat fått ta emot kommentarer med sexuella anspelningar om sitt utseende samt meddelanden i sociala medier med likartat innehåll.

Under en fest ska den manliga studenten ha följt efter den kvinnliga studenten när hon skulle dricka vatten och då försökt att kyssa henne. Vid ett annat tillfälle har den manliga studenten tagit tag i och lyft upp den kvinnliga studenten utanför en föreläsningssal. Den kvinnliga studenten har vid flera tillfällen tagit avstånd från den manliga studentens beteende och bett honom att sluta.

I en kommentar till disciplinnämnden säger den manliga studenten att han har missuppfattat eller förbisett den kvinnliga studentens signaler om att han skulle sluta med beteendet.

Disciplinnämnden beslutade i slutet av mars att stänga av den manliga studenten i sex veckor, vilket är den längsta period en student kan stängas av enligt högskoleförordningen.

Disciplinnämnden anser att den manliga studenten inte kan ha undgått att förstå att han ofredat den kvinnliga studenten och menar att beteendet ”är så pass allvarligt att påföljden måste bestämmas till avstängning”.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter