×

Nyheter

Studentkåren får en ny studiesocialt ansvarig

Foto: Denny Jansson


Då den tidigare studie socialt ansvarige för Karlstads Studentkår, Barsha Yilmaz, har tagit över posten som ordförande för studentkåren har man varit på jakt efter någon som kan ersätta hennes tidigare tjänst som studiesocialt ansvarig. 

Den 26 januari lanserades nyheten om att Julia Linder, 25, blivit vald till Karlstad studentkårs nya studiesocialt ansvarige. Karlstads studenttidning har varit i kontakt med Julia som förklarar att hon är väldigt tacksam för detta spännande uppdrag och är otroligt glad över denna möjlighet. 

Julia har tidigare under sin studietid varit engagerad i olika projekt på universitetet, bland annat jämställdhetsprojektet JPRO och kampanjen ”en vecka fri från våld”. Anledningen till att Linder valde att ansöka om rollen som studiesocialt ansvarig är bland annat på grund av deltagandet i dessa projekt:

Julia Linder, studiesocialt ansvarig.
Foto: Johan Eriksson

– Kårens tidigare projekt har bidragit till att jag har fått upp ögonen för att kåren arbetar med ämnen som jag tycker är viktiga att lyfta. Detta är en tjänst som jobbar med sådana frågor men även att hjälpa studenter och se till att de har en bra studiemiljö och att de finns något att göra, även nu under pandemin, säger Julia Linder.

Rollen som studiesocialt ansvarig på Karlstads universitet innefattar en del olika uppdrag. Utöver att vara med och hålla i olika evenemang innebär tjänsten även att arrangera generalutbildningen för de kommande generalerna. Likaså att vara med och planera universitetets välkommande för hösten 2021. Tjänsten innefattar även att vara delaktig i planerande inom kåren och att se till att välkomna studenter på bästa vis: 

– Vi har mycket på gång nu inom kåren. Vi har till exempel i veckan gått runt på universitetet och delat ut kaffe och godis för att välkomna terminens nya studenter. Utöver det kommer det kommande FN-projektet bli väldigt stort och det är något jag ser väldigt mycket fram emot då hållbar utveckling är något jag personligen brinner för, säger Linder.

Med tanke på att det är Julias andra vecka som studiesocialt ansvarig kommer hon för tillfället spinna vidare på det som tidigare social ansvarig har varit engagerad i, men i framtiden kommer hon bjuda på egna idéer. I det stora hela är Linders mål att finnas där för studenter och försöka göra deras studietid så bra som möjligt. 

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter