×

Nyheter

Universitetet får avslag på ansökan om ny utbildning

Foto:
Universitetskanslersämbetet, UKÄ, meddelade i förra veckan avslag på Karlstads universitets ansökan om att starta nya inriktningar på programmet för specialpedagoger och speciallärare.

Det var under 2017 som Karlstads universitet lämnade in ansökan till UKÄ om att få rätt att utfärda examen för speciallärare och specialpedagoger med inriktning mot språk-, skriv- och läsutveckling.

Under förra veckan meddelade UKÄ att man avslår ansökan med motiveringen att Karlstads universitet inte uppfyller de krav som ställs samt att universitetet saknar de förutsättningar för att erbjuda inriktningen.

Vidare menar UKÄ att säkringen av examensmålen och arbetslivets perspektiv inte är tillräckligt tillfredställande för att bevilja ansökan.

– Det är ett tråkigt besked, särskilt med tanke på att behovet av specialpedagoger och speciallärare med denna inriktning är så stort. Vi kommer givetvis att arbeta vidare utifrån UKÄs: synpunkter för at se hur vi kan utveckla verksamheten ytterligare, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter