×

Nyheter

Universitetet söker nya stipendiater

Foto: Karlstads universitet
Nu har ansökan öppnat till årets stipendieansökan, där du som är student vid Karlstads universitet har möjlighet att söka flera olika stipendier inom en rad olika områden.

Studenter vid Karlstads universitet har möjlighet att söka 16 olika stipendier inom åtta olika stipendiefonder, där summorna sträcker sig från 10 000 kronor upp till 25 000 kronor beroende på stipendiefond.

– Det finns ett stipendium på 25 000 kronor för forskarstuderande som vill utomlands. Det finns två stipendier på 25 000 kronor vardera för teknikstudent där idén kan leda till patent eller tillverkning i Sverige, ett mycket nischat stipendium. Två stipendier på 10 000 kronor vardera för sjuksköterskestudenter. Två stipendier på 15 000 kronor vardera för lärarstudent, främst för resebidrag för studenter som gör examens- eller projektarbeten utomlands. Samt även två stipendier på 10 000 kronor för uppsatser eller examensarbete som ”bidrar till Värmlands framtida utveckling”, berättar Daniel Kristansson, sekreterare i stipendiekommittén.

Ansökan till de olika stipendierna görs via universitetets hemsida, där det även är möjligt att läsa om de olika stipendierna samt om de krav som ställs på den som ansöker. Ansökan är i år öppen till och med 1 april.

– De flesta som brukar söka är studenter som studerar musik eftersom de sprider ordet snabbt och många känner till stipendierna. De andra stipendierna har inte alltför många sökande, och det kan bero på att de ganska nischade, säger Daniel Kristansson.

Vad krävs för att få stipendium?
– Stipendiekommittén samlar ihop alla ansökningar som kommit in och har sedan möte i mitten av april. Under mötet behandlas alla stipendier som har kommit in, där de ställs den mot de krav och villkor som finns för stipendiefonden. Varje stipendieform är reglerad och kommittén måste bedöma ansökningarna utifrån kraven, säger Daniel Kristiansson.

Och fortsätter:

– Det är enklare än man tror att söka! Det tar inte särskilt lång tid och är inte krångligt. Huvudsaken är att göra en ordentlig ansökan och bifoga de dokument som kommittén faktiskt efterfrågar. Har man frågor är man välkommen att kontakta mig.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter