×

Nyheter

Vill skapa minnen genom konceptet Memories 

Det är Mattias Nilsson, Denny Trtak och Ali Bagheri som är namnen och huvudena bakom det nya klubbkonceptet Memories som invigdes i slutet av 2018 i Karlstad. Testkvällen den 27 december var dock bara en början och en topp på isberget av vad trions planer inför framtiden.
Memories

Instagram: memoriesswe
Facebook: Memories

Än så länge har nattklubben Memories endast ägt rum en gång och då gästade de nattklubben Koriander. Trion bakom konceptet tycker att kvällen gick väldigt bra, vilket var ett resultat av hårt bakomliggande arbete och en hel del energi. Efter kvällen fick de mycket positiv feedback, men även konstruktiv kritik.

– Men det är bara kul för oss, för då kan vi utvecklas. Vi testar oss fram, säger Ali Bagheri. 

När de nu har kört en kväll vill de gå vidare och utvecklas:

– Memories är till för att utvecklas. Nu är tanken att försöka få igång det på riktigt så fort som möjligt.

Memories är ett upplevelsekoncept, både för studenter men även för andra. Mattias Nilsson och Ali Bagheris vision är att skapa något nytänkande. En show, ett scenario och detta bygger på studentlivet.

Ali visualiserar hur studentaktiviteter börjar dö ut och evenemang i samband med studentlivet är en kort process som planeras, utförs och sedan läggs ner.

Nu tror Ali att de kan skapa den roliga upplevelsen igen i form av att skapa en mycket bättre stämning både före och efter ett event. 

– Vi vill att de händer mycket mer runt omkring själva kvällen, säger han. 

Trion vill att Memories ska vara en del av studentlivet i Karlstad och de kommer att finnas på plats på bland annat universitetet vid bestämda datum, men även vara med på diverse studentarrangemang som exempelvis sportevenemang och under introduktionen. 

De har redan nu god kontakt med Karlstads universitet och de olika studentföreningarna. Mattias Nilsson och Ali Bagheri vill jobba med studenterna, höra vad de vill ha och sedan blanda intrycken med sina egna visioner.

Planen är att dra igång på riktigt till sommaren. Evenemanget kommer att äga rum en gång i månaden. Då hinner det inte bli uttjatat och kvällen kommer att planeras bra så att gästerna får den upplevelsen som de vill ha. Tanken är att klubben kommer att förflyttas och besöka olika ställen. 

Kvällarna kommer att erbjuda mycket, precis vad kommer att avslöjas senare. Men Denny Trtak avslöjar att Housemusik kommer vara i fokus, men inte i den benämningen att en DJ står rakt upp och ner och spelar. Det kommer att hända mycket mer än så. Spex, fyrverkerier, Hip hop and RnB är också ämnen som står på agendan. 

Men ingen av av dem vill att Memories endast ska vara minnesskapande för Karlstadsborna. Målet och visionen är att nå ut till fler ställen än Karlstad och att köra i fler städer. 

– Mattias har bland annat jobbat runt om i Sverige, det är en föredel, säger Ali Bagheri. Mattias är enligt mig Sveriges bästa scentekniker. Han är fantasifull, vilket är något som gynnar oss mycket. Det är han som håller i showen.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter