×

Insändare, Opinion

Insändare: Karlstad universitet har inte varit ärliga om kopplingen till Israeliska akademin

Foto:
Insändare

I tre veckor har vi studenter på Karlstads universitet ockuperat i universitetsparken. Vi har lyft våra krav riktade mot skolledningen för att bryta och inte upprätta kopplingar till israeliska lärosäten. Vi har samlat in hundratals namn som vill att Karlstad universitet inte har något samröre med Israel. Under den tiden har Universitetsledningen sagt att man inte har några utbyten med Israel. Man har sagt att man inte kan ta ställning till konflikten.

Under helgen pausade KAU Student for Palestine sin ockupation i Gaza-parken. Det är bara att anta att skolledningen ansåg faran över, för under veckan har universitet bjudit in till en global matematikkonferens. Närmare 500 matematiker från över 40 länder väntas besöka konferensen. Fram till på fredag kommer israeliska akademier att hålla presentationer på konferensen. Det här har universitet varit medvetna om i åtminstone en månads tid. Skolledningen har alltså gått ut och sagt offentligt att man inte har samröre med Israel, men har haft full vetskap om att israeliska akademiker ska delta på konferensen. Universitetsledningen har inte varit ärliga med Karlstads studenter.

Vår tältockupation är över för tillfället, men kraven står fast. Vi har hundratals som ställer sig bakom våra krav och vi kommer fortsätta att arbeta för KAU i framtiden ska bryta alla kopplingar till ockupationsmakten Israel. I en tid av folkmord och etnisk rensning kan vi inte acceptera att våra svenska lärosäten har utbyte med krigsförbrytare!

Bojkotta Israel, KAU, säg nej till folkmord!

KAU Student for Palestine

Detta är en argumenterande text där skribenten svarar för åsikter och ställningstaganden i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Skriv en insändare

Vill du skriva en insändare i Karlstads studenttidning eller skriva ett svar på denna insändare?
Läs mer och skicka in din text här.

Toppnyheter