×

Krönikor

Anna Dahlberg: Är det rätt så är det lätt

Profilbild
Foto:
Karlstads studenttidnings Anna Dahlberg skriver att livet inte alltid är perfekt och så inte heller kärleken.
Krönika

Är det rätt så är det lätt?

… och så kysste prinsen sin prinsessa och så levde de lyckliga i alla sina dagar. 

Ända sedan barnsben har mammor och pappor läst godnatt-sagor för sina barn om hur pojken föll för flickan och var slutet gott var allting gott. En kyss räckte för att kärleken skulle vara för evigt.

Bullshit.

Att kärlek som är rätt ska vara lätt är sedan gammalt, men hur lätt kan det egentligen vara? Vi lever i en tid där skilsmässor är lika vanligt som en torsdagskö in till Koriander och det är vanligare med krossade hjärtan än antalet krossade isbitar i min fredagsdrink.

Visst, sannolikheten att hitta en partner man älskar och vill spendera livet med med inte alls omöjlig, långt därifrån. Men när var någon av er ute på Koriander senast, svepte en shot, kysste en främling och levde lyckliga i alla era dagar? Troligtvis ångrade du shotten redan dagen efter och kyssen minns du knappt.

Livet bjuder på många fina stunder, både med kärlek och utan. Att komplicera saker för oss själva är bara dumt, men att stöta på hinder och återvändsgränder är en del av livet. Bara för att programmet jag studerar känns rätt så var inte hemtentan på 10 000 ord jag nyss skrev lätt.

Så träffar du någon och den första kyssen inte leder till giftermål eller en 50 shades of Grey-romans. Don’t cry a river. Ta av dig offerkoftan och kämpa lite för det. Livet är inte alltid perfekt och så inte heller kärleken. Men det betyder inte att det inte är underbart för det.

Kyss så många prinsar/prinsessor du behöver för att det ska kännas rätt. Huvudsaken är just det, att det att det ska kännas rätt. Inte nödvändigtvis lätt.

Anna Dahlberg är skribent i Karlstads studenttidning och studerar fjärde terminen på programmet Kommunikation och PR.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter