×

Krönikor, Studentliv

Filippa Nyman: Till dig som håller på att ge upp i vintermörkret

Foto: Filippa Nyman, reporter på Karlstads studenttidning.
Krönika

Om en halv månad har vi klarat det ännu en gång. Snart är det fler timmar på dygnet som är ljusa än mörka. Innan vi vet ordet av kommer svenskens största fiende, vintermörkret, att vara som bortblåst.

Men just nu går motivationen till att ta sig upp från sängen på mina reservbatterier.

Det är som att jag krampaktigt håller fast i någon som ger mig käftsmäll på käftsmäll. När ettan mot campus blev inställd för hundrade gången den här vintern, det var då det brast för mig. 

Därför skriver jag den här texten, för att ge dig som läser detta, men kanske framför allt mig själv en ljusglimt om vad framtiden har att erbjuda. Med våren kommer det så himla många fina stunder att se fram emot. 

För att inte tappa det helt tänker jag mycket på våren just nu. Föreställ dig en solig dag. På de snustorra nysopade gatorna kan du inte se ett enda gruskorn. Träden visar tecken på liv för första gången på flera månader. Kanske är du på väg till en föreläsning, en polare eller en uteservering. Du är på väg och du skiner. Gåshud. 

Att inte behöva klä på sig tre lager kläder och en ful vinterjacka varje gång man går utanför dörren, för att sedan svettas ihjäl på universitetet, är i sig något att se fram emot. Ingen piskande snö i ansiktet, inga snorhala fläckar på trottoaren. Bara en skön aprilbris som väcker själen till liv igen. 

Här kommer några grejer jag kommer göra i vår för att må bra. Jag kommer hänga mycket med vänner och hinka öl på uteserveringar. Jag kommer köpa tulpaner för hela csn:et, för helt ärligt finns det något mer vårigt än tulpaner? Nya spellistor på Spotify ska göras. Även fast Karlstad inte är superstort, så finns det roliga saker att hitta på. Gå på någon konsert eller ta en promenad vid valfritt vattendrag, the sky is the limit!

18 dagar kvar i mörkret, sedan kommer våren med öppna varma armar. 

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter