×

Krönikor

Johanna Nilsson: How to be single

Profilbild
Foto:
Vintermörkrets deprimerande månader är nu snart förbi och du som singel har säkert fått utstå konstateranden om hur ensam du måste känt dig.Tvåsamhet behöver faktiskt inte vara ett måste? Singellivet är magiskt! Här kommer sex exempel på hur bra det faktiskt är att vara singel.
Krönika

Du all tid i världen att umgås med dina vänner…
Du kan vara ute med dina kompisar när du vill och hur mycket du vill. Du kan kompis-mysa istället för partner-mysa. Minst lika bra, om inte bättre.

.. och när dina kompisar inte har möjlighet att ses, får du hela chipspåsen för dig själv!
Torsdagar, fredagar och lördagar när kompisen väljer hemmamys med sin partner i stället för magisk utekväll med dig. Försök att se det positivt! Alla pengar du tänkt lägga på inträde och dyra drinkar finns över till mat och onyttigheter.

Du får mer egentid
Visst – att spendera tid med en partner är alltid mysigt. Men som singel har du massvis med egentid. Din lägenhet är endast din och du behöver inte anpassa dig efter någon annans tentaplugg. Vill du ha en tre-dagars fest med campingplats i köket? Feel free! Du slipper höra tjat om sömn och privatliv från en partner som är grinig på dina högljudda kompisar. Passa i stället på att göra det du alltid drömt om och ta vara på tiden och gör precis vad DU vill med den!

Du kan bete dig precis hur du vill, äta precis vad du vill
… och dricka direkt ur mjölkpaketet utan att någon tycker till om det! Du kan till och med klä dig precis hur du vill – eller inte alls. Hemmalagen ligger i dina händer. All makt åt dig själv!

Du har hela sängen för dig själv
Ingen som tar täcket, ingen som knuffar ut dig ur sängen, ingen som snarkar, och du blir aldrig väckt av någon annars alarm på morgonen. Listan med fördelar bara fortsätter!

Du har allt det roliga framför dig – ha tålamod!
Att vara nykär är kanske något av det bästa som finns. Bra tips, tänker du. Se det såhär i stället: kärleken finns framför dig, den kommer – jag lovar. Men! Det gäller att sluta leta efter den. Se istället till att njuta av livet med dig själv, älska dig själv (och med dig själv). Vips! Så står personen du hopplöst kommer älska framför dig, till slut. Det löser sig.

Johanna Nilsson är skribent i Karlstads studenttidning.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter