×

Krönikor

Pernilla Thomsen: Njut av studentlivet, det varar inte för alltid

Profilbild
Pernilla Thomsen, skribent i Karlstads studenttidning, tycker att det är bäst att passa på att njuta av studentlivet - det varar inte för evigt.
Krönika

Vi är samhällets framtid, men just nu är vi bara vuxna människor med barnasinnet kvar och precis nog med pengar för att förverkliga våra impulser. Det är nu vi ska göra de saker vi pratar om att vi vill göra, för när vi väl kommer ut i arbetslivet är det försent. Då ska vi vara vuxna på riktigt, och det gäller för resten av våra liv.

För några år sedan blev två personer på campus lite förfriskade efter en fest, och fick den lysande idén att prova deras nyinköpta epoxylim. För de som inte vet vad epoxylim är för något så är det ett lim som fungerar på de flesta ytor och påstås vara superstarkt. Dessa personer påvisade sanningshalten i detta när de lyckades limma fast ett soffbord på väggen. För autencitet passade de även på att limma fast en matlåda och en vinflaska på bordet, då det sägs att framgång ligger i detaljer. Några andra personer bestämde sig för att kasta ut en kyl och frys från balkongen på tredje våningen på campus. De skulle bytas ut av bostadsbolaget och användes inte, vilket ledde till den strålande möjligheten att se två 70kg tunga föremål falla i accelererande hastighet. Några andra personer införskaffade vattenballonger och startade vattenkrig med okända studenter. Ett krig som uppskattades av alla utom möjligtvis de okända studenterna.

Dessa historier är vad som gör studentlivet. Även om man inte bor på campus eller i studentlägenhet kan man ta vara på den samhälliga uppfattning att studenter är lite galna. Du kommer ha hela livet på dig att vara vuxen, äta nyttigt, placera dina möbler i rätt vinklar och bära ner saker för trappan istället för balkongen. Att vara student är en av de mest spännande tiderna i livet, om det så är äventyr på nära håll eller på en av de många studentevenemang som anordnas runt om i Sverige. Dessa evenemang anordnas av studenter och är ett perfekt tillfälle att få resa, träffa nya personer och hitta på lite dumma idéer.

Det är dock såklart viktigt att du inte glömmer skolarbetet. Du är i skolan och utbildar dig för att du ska få ett framtida yrke, och det är alltid prio ett. Men du har all tid i världen på dig att vara vuxen, mogen och organiserad, så glöm inte bort att njuta av studentlivet och allt vad det erbjuder.

Artikeln publicerades i Karlstads studenttidning nr .

Detta är en opinionstext där skribenten svarar för åsikter i artikeln. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter