×

Studentliv

Frågor med Franzén: ”Hur romantiserar man sin vardag?”

Foto: Emil Franzén

Karlstads studenttidnings nya frågespalt är nu igång: Frågor med Franzén. Veckans fråga till studenttidningens egna Emil Franzén kommer från en student som vill ha lite hjälp i vardagen.

”Hej Emil! Har du några bra tips på hur man kan romantisera sin vardag?”

Hej!

Enligt mig är det bästa du kan göra att försöka bygga upp en struktur på morgonen. Startar man morgonen dåligt är det lätt att det smittar av sig på resten av dagen. Sen tycker jag att man ska undvika att tänka för långt fram utan istället försöka vara i nuet och göra de små grejerna du kan för att just denna dag ska bli bättre, roligare och mer intressant.

Häng med dina vänner eller testa någon ny aktivitet. Det kan vara så lätt som att börja läsa en ny bok, eller tända ljusen och sätta på en ny serie. Gå ut på stan eller testa laga någon ny maträtt. Jag känner att det har mycket med struktur att göra. Håll det rent och städat hemma, träna ofta och lägg upp ditt arbete på ett smart sätt. Och glöm inte att ta promenader!

Bara dessa saker kommer att leda till att man blir piggare och känner sig gladare under veckan, och sen är du redo för att festa till det på helgen.

Hoppas du lyckas romantisera vardagen nu!

Emil

Har du också en fundering du vill ha svar på?

Skriv till oss på Instagram där vi heter @studenttidning.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter