×

Studentliv

Nu har årets ovvevecka startat

Foto: Studentföreningen Kaulas
På måndagen startade årets ovvevecka, en vecka där syftet är att bygga band mellan de olika studentföreningarna och att hylla ovvekulturen.

Efter premiären förra året är det under denna vecka dags för årets upplaga av ovveveckan. Tanken med veckan är att lyfta fram studentoverallen som en del av studentlivet i Karlstad.

– Vår tanke från början var att det är väldigt långt mellan tillfällena då man bär ovve. Det är främst under introduktionen på hösten och sedan händer det inte så mycket mer efter det. Då tänkte vi att vi skapar ett introduktionsinspirerat evenemang där tillfälle ges att bära ovve, berättar Oskar Thorn, en av flera engagerade i föreningen Kaulas som står bakom veckan.

Ovveveckan inleds med en märkesbytardag på studentpuben Bunkern följt av bumperball och brännboll. Under onsdagen väntas en vilodag med filmvisning och quiz. Under torsdagen arrangerar archertag föjt av vattenkrig på fredag.

Ett av förra årets mest uppskattade inslag under ovveveckan var kvällen med bumperball, en tävling där de deltagarna spelar fotboll iklädda stora bollar med luft i vilket gör spelandet otympligt.

– I år blir det en repris av förra årets evenemang med bumperball, vattenkrig och märkesbytardag. Dessutom har Karlstad Studentkår hjälpt oss i år och arrangerar archertag på torsdag, säger Philip Larsson.

Archertag, vilket är ett slags blandning mellan spökboll och paintball, har tillsammans med de övriga aktiviteterna hittills lockat många intresserade, och både Philip Larsson och Oskar Thorn har märkt att intresset har vuxit inför årets evenemang.

– Det har blivit större i år, från 150 personer som var intresserade i evenemanget på Facebook förra året till över 300 personer i år. Det växer och det märks att ju fler gånger vi har det, desto större är intresset, säger Philip Larsson.

– De som vi har pratat med är mycket intresserade. Det är lite kul, för det är inte bara folk som är intresserade av själva ovveveckan. Det har även varit stort intresse att vara med och arrangera veckan, där det är med personer från många olika studentföreningar i år, säger Oskar Thorn.

Förutom aktiviteterna på kvällarna, där två av veckans kvällar avslutar på studentpuben Caps på Campus, arrangeras även aktiviteter på campusområdet där en överraskning väntar de som deltar:

– Vi som arrangerar veckan, studentföreningen Kaulas, kommer att springa runt i våra ovvar och Kaulas-jackor hela veckan. Har man sin egen ovve på sig och fångar någon av oss på universitet har vi officiella ovveveckan-märken att dela ut, säger Philip Larsson.

Både Philip Larsson och Oskar Thorn har stora förhoppningar inför årets arrangemang, där de båda menar att de hoppas att de studenter som deltar får en kul vecka.

– Vi hoppas att de som är med har kul, att det dyker upp mycket folk på alla evenemang och att vädret blir fint. Även att folk uppskattar det arbete som vi lagt ner och lägger ner för att genomföra veckan, säger Philip Larsson.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter