×

Studentliv

Studenternas frågor i fokus i ny podcast

Beatrice Tollerup, Björn Hurtig, Marie Karlsson Tuula och Hilda Ivarsson. Foto: Juridiska föreningen/Karlstads universitet

Hallå där.. Hilda Ivarsson och Beatrice Tollerup, utbildnings- respektive arbetsmarknadsansvariga, på Juridiska Föreningen i Karlstad.

Vad ska ni prata om i er nya podcast?
– Vi har tänkt att vår podd kommer att handla om allt som rör juridik, mer eller mindre. Det behöver dock inte betyda att lyssnarna behöver kunna något om juridik för att förstå vad vi pratar om. Tvärtemot tror och hoppas vi att alla kan ha nytta av och lära sig något från våra avsnitt. Om inte annat kan de bli lite roade. Vi har inte bestämt någon tidsplan för när vi kommer att ge ut avsnitten, men hoppas att de ska komma ut relativt ofta. Som lyssnare får man hålla utkik på sociala medier helt enkelt för att se när det kommer ett nytt avsnitt.

Hur kom ni på idén med en podcast?
– Det var egentligen vår inspektor Marie Karlsson Tuula som kom med idén, och därefter har vi arbetat vidare tillsammans för att skapa det första avsnittet och podden i helhet. Nu är det främst vi två som arbetar med podden och planerar det som komma skall.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Vi har endast fått positiva reaktioner. Det är många som studerar juridik men också andra som har hört av sig vilket vi uppskattar otroligt mycket. Det är verkligen roligt att vårt arbete uppskattas. Vi har fått många lyssningar på första avsnittet och vi hoppas att det håller i sig.

Vad betyder det för juristutbildningen att ha en egen podcast?
– Vi tror att det betyder mycket. Det första avsnittet handlar just betygshets på juristprogrammet, vilket är ett ständigt närvarande ämne för många juriststudenter. Avsnittet handlar dock även om studieteknik generellt och annat som en student kan ha nytta av, och vi hoppas därför att andra som inte studerar juridik lyssnar och kan ta med sig något från första avsnittet. I fortsättningen av podden kommer vi att diskutera flera olika ämnen och fullfölja idén med att bjuda in gäster som passar in i temat på avsnittet.

Var kan man lyssna på er podcast?
– Podden finns att lyssna på på iTunes app för podcast och på Soundcloud. Vi jobbar på att publicera avsnitten på samtliga plattformar inom kort. Vi lägger ut uppdateringar om podcasten på Juridiska föreningens sida på Facebook och Instagram.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter