×

Studentliv

Thi tipsar: Så kan du njuta av våren i Karlstad

Foto: Thi Vo, reporter på Karlstads studenttidning.

Snön börjar äntligen smälta från marken och solljuset tittar fram. Vi hör fåglarna kvittra när vi går ut på en promenad. Vad är det egentligen man kan göra för att njuta av våren till fullo i Karlstad som student? Här kommer mina tips!

Tips 1: Promenera och upplev

Det finns inget bättre än att uppleva solens värme mot ens hud och verkligen känna in våren när man går längst Mariebergsskogens kant. Där finns mycket att erbjuda utöver vacker natur och glittrande Vänervatten. Parken är öppen varje dag, och det är dessutom gratis entré!

Tips 2: Inta uteserveringen

Nu är tiden inne att sätta sig på en uteservering. Hitta en bra plats där solen kysser dig rakt i pannan och sitt där som om inget annat spelar roll. Det kallar jag att njuta på riktigt!

The Bishops Arms, Brasseriet och Naviero är tre utav många uteserverings-alternativ i solstaden.

Tips 3: Picknick längs Klarälven

Längst älven finns det bänkar att sitta på där man kan avnjuta lite mat, ensam eller tillsammans med en vän. Eller varför inte ta med en filt och duka upp en riktig picknick, för att verkligen ta sig an vårkänslan. Köp jordgubbar, hör fåglarna kvittra, känn in solen och njut!

Det är gratis och enkelt att försöka ta vara på våren. Snart kommer sommaren för er som längtat och då vill man göra alla dessa grejer om och om igen. Börja redan nu för att känna allt det bra innan det blir alldeles för svettigt.

Gör denna vår till en av era bästa!

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Toppnyheter